Premiera nove skladbe Zale Kralj in Gašperja Šantla. V njej se prepletata slovenščina in španščina, pri kateri je domačemu dvojcu na pomoč priskočil španski Blackpanda.

Zemljevid, pismo, letalska karta ali pa kot nekdo, ki se rad carta

Premiera nove skladbe Zale Kralj in Gašperja Šantla. V njej se prepletata slovenščina in španščina, pri kateri je domačemu dvojcu na pomoč priskočil Blackpanda in nastal je čudovit glasbeni preplet dveh jezikov: "Glasbo španskega dvojca Blackpanda sem leta 2017 odkril na YouTubu in mi je postajala vse bolj všeč. Tako se mi je zbudila zamisel o sodelovanju. Zala ima način izgovorjave, ki je tujcem blizu, ko poje v slovenščini, jim je to res všeč. Španka Marta pa ima podoben način izgovorjave, ki je na nek način blizu Zali. Zdelo se mi je, da se bo dobro zlilo," razlaga Gašper

"Besedilo skladbe je nastajalo tako, da je smiselno, če vidiš le slovenski del in le španskega. Če greš gledat prevode, pa opaziš, da Zala in Marta v skladbi komunicirata. Okvirna zgodba skladbe pripoveduje o dveh prijateljicah ali prijateljih, ki se veselita, da se kmalu srečata v živo, do takrat pa komunicirata z razglednicami in pismiPesem slavi prijateljstvo in platonske odnose," – zalagasper

6. maja bosta izdala nov album, njegovo ustvarjanje pa je posebna zgodba: "Ponavadi iščeva navdih v naravi in v potovanjih, tokrat pa sva ga iskala v tem, kar se dogaja znotraj naju in album to odseva."

"Tako kot na prvem albumu je tudi na drugem vsaka skladba narejena za neko določeno zgodbo, čustvo, ki ga doživljava in naju opisuje kot posameznika in kot par. Če je bil prvi album 'midva kot par', drugi govori o tem, da si želiva znotraj najinega para biti individuuma, da lahko normalno delava sama na sebi."

Neja Jerant