Sarah Al Saleh z umetniškim imenom Sahareya je plesalka, raperka in pevka, ki je pretekli teden navdušila s svojo skladbo Other Side. Ima sirijske korenine, rojena je v Sloveniji, njen materni jezik je hrvaščina, piše v angleščini. Na njeni strani je vseskozi tudi njen brat SunnySun, didžej in producent, tudi znan ljubljanski emsi, s katerim ustvarja, poleg tega pa je Sahareya tudi ena od treh sester v Kuklinem kratkem filmu Sestre, ki je prejel glavno nagrado v Clermont Ferrandu. Ravno s Kuklo je posnela tudi videospot za svojo prvo skladbo.

Umetnica mešane krvi, ki se rada predstavlja kot Zemljanka, želi s svojo glasbo prodreti v tujino

Sarah Al Saleh z umetniškim imenom Sahareya je plesalka, raperka in pevka, ki je pretekli teden navdušila s svojo skladbo Other Side. Ima sirijske korenine, rojena je v Sloveniji, njen materni jezik je hrvaščina, piše v angleščini. Na njeni strani je vseskozi tudi njen brat SunnySun, didžej in producent, tudi znan ljubljanski MC, s katerim ustvarja, poleg tega pa je Sahareya tudi ena od treh sester v Kuklinem kratkem filmu Sestre, ki je prejel glavno nagrado v Clermont Ferrandu. Ravno s Kuklo je posnela tudi videospot za svojo prvo skladbo.

"Vizija za spot je bila, da bo ta čim bolj barvast in punčkast. V njem padam iz domišljije v domišljijo. Besedilo za skladbo sem napisala, ko se je začela korona, takrat mi je bilo zelo težko, saj je moja inspiracija odvisna od druženja. Other Side je pobeg drugam od tega, kar se dogaja zdaj tukaj na Zemlji, tja, kjer sem svobodna, kjer sem lahko, kar sem."

Pripravljen ima tudi že svoj prvi album, ki ga je naslovila Improvised colors: "Album je nastajal dve leti in je zelo improviziran. Na njem je cela paleta glasbenih zvrsti, počutij. Štiri skladbe so temnejše, štiri svetlejše, med te spada tudi Other Side. Nekatera besedila so politična in se dotikajo tudi Sirije in vojn, nekatera so ljubezenska, nekatera pa sanjaška in nimajo veze z realnostjo. Načrt je, da najprej izide še nekaj videospotov za nove skladbe, potem pa počasi album z dobro priložnostjo, da se ga bo lahko predstavilo v živo."

V živo je Sahareya s svojim plesom, rapom, petjem in neverjetno komunikacijo z občinstvom že navdušila, in sicer v sklopu festivala Tresk ter Selekcije – sezone serije koncertov na prostem na Mestnem trgu: "Veliko treniram in zdravo jem, da lahko izpeljem nastop, kot si ga zamislim."

 

Neja Jerant