Tomaž Kavčič, kuharski mojster, z dolgim seznamom nagrad kulinaričnih vodnikov, organizacij, združenj, zadnja v vrsti je Michelinova zvezdica.

Tomaž Kavčič, kuharski mojster, z dolgim seznamom nagrad kulinaričnih vodnikov, organizacij, združenj, zadnja v vrsti je Michelinova zvezdica

"Še vedno imam telefon gostilne prevezan na svojo osebno številko. In ko ljudje kličejo za rezervacijo sprašujejo, ali bo Tomaž kuhal ob rezervaciji. Povem jim, da bo seveda Tomaž kuhal in tudi sedaj se pogovarjajo s Tomažem. Gostje želijo, da je glavni kuhar prisoten. Ampak, naj izpostavim, zvezdništvo ne sodi v gostinstvo."

Slovensko gibanje Slow food je povezano s Tomažem Kavčičem, pomembno vlogo ima tudi pri turističnem, predvsem pa kulinaričnem vzponu Vipavske doline. Uvrščajo ga med sto najboljših kuharskih mojstrov sveta.

"Gostinstvo je samo za tiste, ki ta poklic resnično čutijo. To ni služba, to je način življenja. Trudim se, da je ta način življenja lep, duhovit, in da se fajn imamo. In to želim prenesti na goste."

Nataša Zanuttini