Ana Jug je ne le na Goriškem, ampak tudi drugod znana kot odvetnica, ki je na svoji poklicni poti zagovarjala nemočne in tiste, ki nimajo. Zato ni nič nenavadnega, da je tudi soustanoviteljica pro bono ambulante v Novi Gorici in človek, ki verjame, da se dobro z dobrim vrača. Če bi vsi delali dobro, bi bil ves svet srečen in veliko lepši, pravi Zasavka, ki pa se zadnje čase, odkar je upokojena, ukvarja predvsem z izdelovanjem oblek in nakita iz odpadnega materiala, plastike in džinsa, ki ima v njenem srcu prav posebno mesto. Verjame, da je mogoč svet brez smeti, kot smo ga nekoč že imeli, in zato je njena pobuda, da v Novi Gorici odprejo Center ponovne uporabe.

Ana Jug je odvetnica in humanitarna delavka, ki verjame v dobro in ve, da je mogoč tudi svet brez smeti

Ana Jug je ne le na Goriškem, ampak tudi drugod znana kot odvetnica, ki je na svoji poklicni poti zagovarjala nemočne in tiste, ki nimajo. Zato ni nič nenavadnega, da je tudi soustanoviteljica pro bono ambulante v Novi Gorici.

"Problem pro bono ambulant je ta, da moraš ti iskati socialno ogrožene, ne oni tebe. Njih je sram, oni sebe krivijo, da so sami krivi za to, kar ni res."

Dobro se z dobrim vrača, je prepričana Zasavka.

"Če bi vsi delali dobro, bi bil cel svet srečen in bi bilo blagostanje, ker zlo dela zlo, pa so vojne. To pomeni, da je zadeva zelo preprosta."

Zadnje čase, odkar je upokojena, se ukvarja predvsem z izdelovanjem oblek in nakita iz odpadnega materiala, plastike in džinsa, ki ima v njenem srcu prav posebno mesto. Verjame, da je mogoč svet brez smeti in zato je njena pobuda, da v Novi Gorici odprejo Center ponovne uporabe.

"Spomnim se, da ko sem bila majhna, sploh nismo imeli smeti. Nismo imeli komunale, nismo imeli košev za smeti. In vem, da je tudi to možno."

Glasbeni izbor gostje:

Veronika Gnezda