Še nikdar ni toliko odraslih razširjalo vlomke, izdelovalo predstavitve v Powerpointu, tuhtalo, kakšna je razlika med kislinami, bazami, mejozo in mitozo. Kdaj, zakaj in kako je postalo normalno, da popoldneve posvečamo učenju z otroki? Sta res za vse to kriva šola in sistem ali so nemara naša previsoka pričakovanja? V katerem razredu/letniku se bomo nehali učiti z njimi in namesto njih? Kdaj je čas, da se spopadejo z realnostjo svojih kompetenc?

"Nič hudega, če starši ponovijo snov iz svojih učnih let. Marsikdo je že pozabil, kaj sta unija in množica. Problem je, da šola zavira talente."

Še nikdar ni toliko odraslih razširjalo ulomke, izdelovalo predstavitve v Powerpointu, tuhtalo, kakšna je razlika med kislinami, bazami, mejozo in mitozo. Kdaj, zakaj in kako je postalo normalno, da popoldneve posvečamo učenju z otroki? Sta res za vse to kriva šola in sistem ali so nemara naša previsoka pričakovanja? V katerem razredu/letniku se bomo nehali učiti z njimi in namesto njih? Kdaj je čas, da se spopadejo z realnostjo svojih kompetenc?

Odzivi na #nebuloze:

Načeloma se ne vtikam v šolo, je otrokova stvar in naj se sam nauči delat. Je pa res, da vsake toliko dobi kakšno tako nalogo da si niti slučajno ne predstavljam kako naj jo sam opravi. Mislim pa tudi, da so naša pričakovanj veliko previsoka. Trojka je zdaj nesprejemljiva. Zakaj?

— Ajda Gorenc (@AjdaGorenc) March 13, 2018

@Val202 ce bi se otroci namesto podatkov ucili povezovanja in prakticnega znanja, iznajdljivosti in uporabe moznosti v zivljenju, bi starsi tehko sploh kaj delali doma. pri ucenju na pamet pa se zlahka vkljucijo v “tekmo”

— AlexKreb (@AlexKreb) March 13, 2018

Jah…starši so se z mano učili. Ne zaradi previsokih pričakovanj, ampak da so mi dali možnost da se vpišemo na katerokoli šolo. Jaz sem s fotrom rada debatirala o šoli in me je predvsem ganjal, ker sem bla lena ko fuks.

— Blazka Smiljanic (@BlazkaSmiljanic) March 13, 2018

Saj pustimo (čudno slišat, kot da je za šolski uspeh potrebno naše dovoljenje). Šuse in popravce. In vse posledice. Njegov popravc ni moja sramota in obratno. Moje neznanje bočnega parkiranja ni sramota mojmu otroku, valjda.

— mamaF (@MojcaSenegacnik) March 13, 2018

Pri nas smo v sili poskusili v gimnaziji. Ata fizik,ki je bil zastonj instruktor, in sine nefizik sva ugotovila,da se je jabolko ne samo skotalilo od drevesa, ampak da so drevo prežagali in iz njega naredil pisalno mizo. So mi pa oče predstavili termin “zicleder”. Večno hvaležen.

— Jaša Lorenčič (@JasaLorencic) March 13, 2018

Nič hudega, če starši ponovijo snov iz svojih učnih let. Marsikdo je že pozabil kaj je unija in množica…Problem je, da šola zavira talente.

— mateja kumer (@kumrova) March 13, 2018

Miha Šalehar