Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Na sceni

689 epizod

689 epizod


Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.


22. 6. 2022

Marko Smiljanić Things People Say

Klasično izobraženi kitarist Marko Smiljanić na plošči Things People Say pušča prosto pot zamislim, ki se stegujejo v jazz, fusion in blues. Skladbe pogosto koncipira kompleksno, a pri tem ne pretirava. Njegova instrumentalna glasba išče pot do ušes, ki so odprta za različne sloge.


16. 6. 2022

B - kompleks Americana po slovensko

B-kompleks je skupina, ki deluje pod vodstvom mariborskega kitarista Boštjana Zorca. Prvenec Americana po slovensko meša žanre, kot jih tudi ta izvorno ameriški glasbeni slog. Mariborska mešanica združuje blues, country, folk, bluegrass in slovenski rokovski dotik. Skladbe so aranžmajsko prijetne, besedila pa življenjska ter na trenutke žgoče normalna in realna.


8. 6. 2022

Batista Cadillac Batista Cadillac

Sprva dvojec Batista Cadillac se je sčasoma razvil v polnokrven šestčlanski bend. Če zadnji čas svetovne glasbene smernice kažejo na obujanje zvokov preteklih obdobij, ugotavljam, da imamo tudi pri nas glasbenike in avtorje, ki so prevzeli to štafeto. Batista Cadillac to počnejo z veseljem, spretno krmarijo med šolanim muziciranjem na najvišji ravni in poglobljenim avtorskim pristopom izkušenih glasbenih kolegov. O prvencu, ki je naslovljen po skupini, sta v oddaji spregovorila pevec Urban Lutman in kitarist Matija Koritnik.


1. 6. 2022

Jazoo 25/7

Člani skupine Jazoo si po petindvajsetih letih neprekinjenega delovanja še vedno drznejo raziskovati zvočne zmogljivosti, v izrazu ostajajo eksperimentalno naravnani, a še vedno znotraj meja poslušljivega etno jazza. 25 / 7 je sedmi album, na katerem se predstavljajo z mlado pomočjo, ki jim je pomagala preiti v nove glasbene vode. Njihovo delo je predstavil klaviaturist Tomaž Pačnik.


25. 5. 2022

Toj'to - Dobri ljudje

Kvintet Toj'to se je zbral konec poletja 2019. Predstavitveni EP Dobri ljudje prinaša pet skladb poetičnega rocka, v katerih čutimo vpliv jazza, fusiona, glasb sveta ter bluesa. Glasbeniki so združili izkušnje z mladostjo in nastala je optimistična glasba. Na obisk sta prišla pevec in orgličar Jani Janez Kovačič ter basist Miklavž Ašič.


18. 5. 2022

Hamo & Tribute 2 Love 22

Leto 2022 prinaša nekaj primernih datumov, povezanih s številkama 2 in 22. Fantje iz skupine Hamo & Tribute 2 Love so že dolgo načrtovali predstavitev nove glasbe, vendar je vmes posegla pandemija in iz dvojk so nastale druge številke. Ker pa »lubezen« premaga vse, je prišel čas tudi za predstavitev nove plošče 22. Kaj je bilo glavno vodilo pri njenem nastanku, kako so krmarili skozi čudne čase in kakšni so njihovi pogledi v prihodnost? O tem sta spregovorila pevec in kitarist Matevž Šalehar Hamo in kitarist Peter Dekleva.


11. 5. 2022

Killerface Generacija

Z leti pamet prevlada mladostno zaletavost, vendar obeh ne manjka izkušeni četverici, ki se je po letih poznanstva našla v skupini Killerface. Ravno zato njen prvenec Generacija odraža pogled na svet, ki se bo marsikomu zdel črnogled, pa sploh ni tak. Možje z dobršno in pravšnjo mero cinizma odslikavajo trenutno stanje, ki je seveda podobno kakšnemu iz zgodovine ali pa se bo še zgodilo v prihodnosti. V zrel pop rock so vpletli še druge zanimive prijeme, kar daje glasbi ob zrelosti tudi pravo mero svežine. Glasbo in dogajanje v skupini sta predstavila pevec Braco Krasnič in kitarist Igor Potočnik.


27. 4. 2022

MrFy Use

Kolektiv MrFy diha že skoraj desetletje. Če je v začetku navduševal z indie zvokom in mladostno šegavostjo, je v novi glasbi izraz konkretno razširil. Zadnji dve leti sta za fante prišli kot naročeni, saj so pod streho pospravili precej konkretnih idej. Drugi album Use res ponuja vse: kancono, šlagerje, pop, rock, balade in še marsikaj. Več o vsem tem pa pevec Gregor Strasbergar.


13. 4. 2022

The Dreams Soul Job

Zgodba izkušene osmerice The Dreams traja že deset let. Ob jubileju so si možje podarili prvenec Soul Job, na katerem je osem avtorskih skladb in dve priredbi. Ljubezen do bluza in rocka z juga ZDA je bila vedno glavni motiv za njihovo plovbo po glasbenem morju. Prefinjeno umeščanje inštrumentov in vokalov sije iz skladb, kot se za preverjene mačke spodobi, pa so ideje usmerili v domišljeno celoto. Njihova velika želja po improvizaciji je prepričala že številna ušesa, upam da bo tudi vaša. Na pogovor je prišel kitarist Vili Grdadolnik.


6. 4. 2022

Zoran Predin Takšnih več ne delajo

Na albumu Takšnih več ne delajo Zoran Predin tudi tokrat ne popušča, svet opazuje skozi svojsko prizmo, ki nemalokrat obsveti tudi tisto, česar drugi ne vidimo. Za svež zvok je poskrbela zasedba reškega bobnarja Tončija Grabušića. Pandemija je prenekatere relacije postavila na popolnoma nove osnove. O tem in drugih impulzih, ki so ga navdahnili za ustvarjanje, je spregovoril na obisku v studiu Vala 202.


30. 3. 2022

Različni izvajalci - Kočevje špila...zadnjič?

Kočevska glasbena scena zadnje desetletje vztrajno polni slovenski prostor z novimi melodijami. Njeni protagonisti ustvarjajo v najrazličnejših slogih, kljub vsakoletni prisotnosti že znanih imen pa pot do prostora na projektu vedno najdejo tudi nova. Zbirko Kočevje špila Zadnjič sta predstavila Marko Vovk in Zoran Bitorajc.


16. 3. 2022

Jacuzzy Krall Preprosto najtežji

Jacuzzy Krall je na drugem albumu Preprosto najtežji še vedno kritičen sopotnik vsakdana. Svoj pogled na svet opisuje pretanjeno ter ga prestavlja v note in besede. V izrazu je raje resen in energičen, vsekakor pa ne žaljiv, prej korektno konkreten. Glasbene zamisli je uresničil ob sodelovanju odlične ekipe.


9. 3. 2022

2B 19 - 20 - 21

Duet 2 B sestavljata brata Gašper in Primož Mihelič. Na digitalnem albumu 19-20-21 zaključujeta staro in pozdravljata novo glasbeno poglavje. Glasbeno pot sta zasnovala kot sprehod skozi zadnja tri leta ustvarjanja, v katerih sta zbrala lepe spomine in občutke ob pozornem spremljanju njunega in občega sveta. Na obisku je bil pevec Gašper Mihelič.


3. 3. 2022

Pavlov Predor

Trio Pavlov je studijsko aktiven dobra tri leta, v tem času je pridno nabiral posnetke, ki so nedavno izšli na plošči Predor. Slišali boste ponotranjeni post punk z elementi indie rocka. Že dejstvo, da so možje dolgo čakali na izid, priča o veliki zavzetosti avtorjev, da spustijo med ljudi le tisto, za kar menijo, da je najboljše. Več pa pevec in kitarist Marcel Kralj ter basist Miha Medvešek


23. 2. 2022

Boštjan Soklič Pesmi iz Sokostana

Kantavtor Boštjan Soklič je predstavil ploščo Pesmi iz Sokostana, na kateri je zbral songe s »potepuškim pridihom«, ki so nastajali vzporedno z uglasbitvami večinoma slovenske poezije v akustični skupini Tantadruj. Izdajo si je zamislil kot niz razpoloženjskih, nadrealistično obarvanih songov za prijatelje in znance, ki še vedno radi prisluhnejo folk ali trubadurski zvrsti glasbe.


16. 2. 2022

Smaal Tokk Kriza srednjih let

Smaal Tokk v tretje krepko brodi po Krizi srednjih let. Čeprav ni po vsej sili žrtev okoliščin, včasih kar odkrito trpi. Čar njegovega pogleda na svet je v tem, da na koncu vedno zdrži vse pritiske in se iz njih marsikaj nauči, a kaj, ko so novi problemi znova takoj za vogalom. Težko preizkušnjo pogovora v oddaji mu je poizkusil premagati glasbeni kolega Klemen Kotar.


10. 2. 2022

Različni izvajalci Savinjska ima novo muziko 2021

Zagnani ustvarjalci in glasbeniki so se ponovno zbrali na zbirki Savinjska ima novo muziko 2021. Tudi tokrat se je na njihovem koncu nabralo dovolj nove glasbe znanih in manj znanih izvajalcev, ki bi se radi predstavili širšemu občinstvu. Glasbeni slogi so zelo različni, zbirko vam je predstavil glavni motor projekta Jurij Žohar.


2. 2. 2022

Brain Roots Your Way

Kolektiv Brain Roots je v glasbo vpletel lastno videnje jazza, funka, novega soula ter ritem in bluza iz raznih obdobij. Bobnar Primož Velikonja in klaviaturist Tibor Burai dajeta ekipi osnovne smernice, končna podoba pa je delo celotne ekipe. Omenjena gospoda sta o vzgibih za skupno ustvarjanje in željah po dolgoživosti glasbenega sporočila prvenca Your Way spregovorila v naši oddaji.


26. 1. 2022

Mal prepozn Mi gremo

Može iz skupine Mal prepozn druži ukvarjanje z glasbo in kvalitetno preživljanje prostega časa. Kljub vsakodnevnim obveznostim so spoznali, da jih držijo pokonci raznoteri glasbeni impulzi. Mnoge izkušnje so nabrali že v mladosti, splet okoliščin pa je prinesel njihov prvenec Mi gremo. Na njem boste našli zrelo odigran pop rock, predstavila pa sta ga bobnar Vili Lovšin in kitarist Jurij Berglez.


19. 1. 2022

Bossa de novo Twist

Peta plošča skupine Bossa de novo se imenuje Twist. Skladno z naslovom možje tudi tokrat ponujajo mešanico glasbenih vplivov z vseh strani, še vedno pa imajo najraje ritme in zvočnost latinskega sveta. Kot običajno so dodali tudi nekaj nam geografsko bližnjih napevov, jih preoblekli v svoj milozvočni svet in ustvarili nekaj utrujeni duši prijetnega. Več o delu na albumu Twist pa pevec Primož Vitez.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt