Joe Joe, član kolektiva T.M.S. Crew, je MC iz Tržiča, ki se z rapom ukvarja že več kot deset let. Mladi vokalist in pisec besedil jemlje življenje kot izziv in iz vsake situacije poskuša izvleči nekaj pozitivnega. Pomembno je, pravi, v življenju imeti se dobro in ustvarjati glasbo.
Po ustvarjanju v rapovskem dvojcu The Masta Skillz se je leta 2011 uresničila ideja o rapanju besedil v spremljavi banda, z ekipo iz precej različnih glasbenih spektrov: T.M.S. Crew (The Masta Skillz Crew). Ta je leta 2013 izdal prvenec z naslovom ”Kdo miži?”. Leta 2014 sta Joe Joe in draveljski raper I. Vanish izdala skupni projekt ”Miselni teater”.
S singlom in videospotom Najdi.se, ki poslušalce spodbuja k premiku, k temu, da se začnejo truditi in slediti sanjam, za uresničitev teh pa najprej tudi kaj zares narediti, je pa je Joe Joe leta 2016 napovedal svoj samostojni prvi album. Posnel ga je v Studiu Fader z Andrejem Andrawem Pečenikom. Gosti njegovega prvenca so: Zlatan Čordič, Gero, Ali Massiv, Kox (Trifekta), Semch, Tarpe, Andy, Lafe (Tržiški norci), Nejc Peharc, Lana Petrovič in Robert Bone. Joe Joe je novembra 2017 prvenec Joe 1,2,3 Raps, ki je tudi sploh prvi solo rap album v zgodovini Tržiča, uradno predstavil občinstvu v kranjskem Trainstation SubArtu.
V šestnajstih pesmih Joe Joe obravnava različna področja življenja, od kritičnega odnosa do družbeno-regionalnih instanc, v katere smo vpeti, kot tudi povsem osebne zgodbe, prepletene z ljubezenskimi strastmi, (ne)iskrenostjo prijateljskih odnosov ali pa povsem vsakdanjimi položaji, ki tako ali drugače določajo naše življenje.
Junija 2018 bo Joe Joe na spletnih portalih YouTube in Facebook premierno predstavil že 16. videospot za pesem Doktrina šoka, ki nastaja v sodelovanju s kranjskim MC-jem Semchom.

Foto: David Bole

Mladi vokalist in pisec besedil jemlje življenje kot izziv in iz vsake situacije poskuša izvleči nekaj pozitivnega

V oddaji Na piedestal je gostoval raper Joe Joe s prvencem ”Joe! 1,2,3 Raps”.
Jošt Tadvan Urbanc z umetniškim imenom Joe Joe, član kolektiva T.M.S. Crew, je MC iz Tržiča, ki se z rapom ukvarja že več kot deset let. Mladi vokalist in pisec besedil jemlje življenje kot izziv in iz vsake situacije poskuša izvleči nekaj pozitivnega. Pomembno je, pravi, v življenju imeti se dobro in ustvarjati glasbo.
Po ustvarjanju v rapovskem dvojcu The Masta Skillz se je leta 2011 uresničila ideja o rapanju besedil v spremljavi banda, z ekipo iz precej različnih glasbenih spektrov: T.M.S. Crew (The Masta Skillz Crew). Leta 2012 je bil T.M.S. Crew s skladbo ‘Moj krog’ uvrščen na kompilacijo ‘Val 012 – Imamo dobro glasbo!’. Prvenec z naslovom ”Kdo miži?” z dvanajstimi skladbami, z družbenokritičnimi avtorskimi besedili, ki izvirajo iz življenjskih in socialnih tem, pa je kolektiv T.M.S. Crew leta 2013 izdal pri založbi Dallas.
Leta 2014 sta Joe Joe in draveljski raper I. Vanish izdala skupni projekt ”Miselni teater” z devetnajstimi uglasbenimi avtorskimi besedili, bonus komad Skillz, ki mu zaradi dolžine oz. velikosti ni uspelo priti na album, pa sta objavila na portalih YouTube in Soundcloud …
Joe Joe sodeluje tudi z drugimi glasbeniki, med njimi so: Zlatko, skupina Raggalution, Klemen Klemen, Chorchyp, Drill, Gero, Ali Massiv in drugi.
S singlom in videospotom Najdi.se, ki poslušalce spodbuja k premiku, k temu, da se začnejo truditi in slediti sanjam, za uresničitev teh pa najprej tudi kaj zares narediti, je Joe Joe leta 2016 napovedal svoj samostojni prvi album. Posnel ga je v Studiu Fader z Andrejem Andrawem Pečenikom. Gosti njegovega prvenca so: Zlatan Čordič, Gero, Ali Massiv, Kox (Trifekta), Semch, Tarpe, Andy, Lafe (Tržiški norci), Nejc Peharc, Lana Petrovič in Robert Bone. Novembra 2017 ga je Joe Joe uradno predstavil občinstvu v kranjskem Trainstation SubArtu.
Vse dozdajšnje izkušnje je združil v šestnajstih skladbah na prvencu ”Joe! 1,2,3 Raps” iz želje in ljubezni do glasbe. V pesmih obravnava različna področja življenja, od kritičnega odnosa do družbeno-regionalnih instanc, v katere smo vpeti, kot tudi povsem osebne zgodbe, prepletene z ljubezenskimi strastmi, (ne)iskrenostjo prijateljskih odnosov ali pa povsem vsakdanjimi položaji, ki tako ali drugače določajo naše življenje.
Svoj 15. videospot Lari fari stari, ki ga je posnel s tržiškim soimenjakom Joštom Belharjem, je izdal 25. februarja 2018. Junija pa bo na spletnih portalih YouTube in Facebook premierno predstavil že 16. videospot za pesem Doktrina šoka, ki nastaja v sodelovanju s kranjskim MC-jem Semchom.
Solo prvenec Joe 1,2,3 Raps je tudi sploh prvi solo rap album v zgodovini Tržiča. Joe Joe ga je predstavil v oddaji Na piedestal  na Valu 202.

Jolanda Fele