V oddaji Na piedestal smo premierno, pred uradnim izidom, predstavili novi album posavske skupine Demolition Group z naslovom Pojdiva tja.
Legende domačega udarnega in brezkompromisnega alternativnega rocka po skoraj šestintridesetih letih in več kot desetkrat toliko odigranih koncertih svoj glasbeni opus nadaljujejo z novim studijskim izdelkom z naslovom Pojdiva tja. Po njegovih predhodnikih Planet starcev (2011) in Zlagano sonce (2015) z aktivističnim iskanjem možnosti nakazovanja, kaj bi bilo treba narediti, spremeniti v ideologiji, sistemu, v sami ureditvi kot taki, z novim albumom način za boljše prijetnejše življenje in išče drugače – meri na psiho in počutje človeka kot individuuma oziroma kot pravijo Demolition Group: ”Gola resnica in gola dejstva so pregroba, odsotnost čustev pa pretežka in odbojna. Kar nas ne zadene osebno, ne seže globoko. Kar nas ne zaboli, tega ni težko spregledati. … »Pojdiva tja« je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve, kam, in kdo ve, kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet, v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.”
Od prvih dni v skupini Demolition Group ustvarjata dva ustanovna člana, Matjaž Pegam (zvok, produkcija) in Goran Šalamon (vokal). In z njima v prenovljeni zasedbi delujejo Petar Stojanovič (kitara), Ivan Gregel (bobni), Tomi Gregel (bas kitara), Aleš Suša (tenor in bariton saksofon, Moog, synth).
Novi studijski izdelek Pojdiva tja so posneli januarja letos v Placu za vaje in ga zmiksali v Studiu Implicit Division v Brežicah. Mastering je delo Gregorja Zemljiča. Tudi tokrat bodo album izdali pri založbi Sintetic production, grafično in vizualno podobo pa je oblikoval Gsus Ajax.
Koncertna premiera 9. pesmi z novega avtorskega projekta bo na dan izida: 9. maja ob 9.00 zvečer v Kinu Šiška v Ljubljani.

Demolition Group - Foto: Primož Korošec

''Pojdiva tja'' je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve, kam, in kdo ve, kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet, v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati

Demolition Group, legende domačega udarnega in brezkompromisnega alternativnega rocka, po skoraj šestintridesetih letih in več kot desetkrat toliko odigranih koncertih svoj glasbeni opus nadaljujejo z novim studijskim izdelkom z naslovom Pojdiva tja.
Po njegovih predhodnikih Planet starcev (2011) in Zlagano sonce (2015) z aktivističnim iskanjem možnosti nakazovanja, kaj bi bilo treba narediti, spremeniti v ideologiji, sistemu, v sami ureditvi kot taki, z novim albumom način za boljše prijetnejše življenje in išče drugače – meri na psiho in počutje človeka kot individuuma oziroma kot pravijo Demolition Group: ”Gola resnica in gola dejstva so pregroba, odsotnost čustev pa pretežka in odbojna. Kar nas ne zadene osebno, ne seže globoko. Kar nas ne zaboli, tega ni težko spregledati. … »Pojdiva tja« je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve, kam, in kdo ve, kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet, v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.
Skupina Demolition Group, ki je nastala leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njene praskupine Gast’r’bajtr’s, je pri različnih domačih in tujih založbah izdala 17 studijskih albumov, vinilk in kaset ter dvojno koncertno ploščo Na živo.
Z nenehnim eksperimentiranjem znotraj glasbenih zvrsti je ustvarjala, koncertirala na različnih koncertnih in festivalskih prizoriščih – doma in na tujem (Demolition Group je še vedno edini slovenski izvajalec, ki je kadar koli nastopil na glasbenem festivalu San Remo rock ’88) – in delovala tudi na gledališkem in filmskem področju. Z režiserjem Matjažem Pograjcem je sodelovala pri štirih predstavah in na nekaterih program izvajala celo v živo. Tudi pri filmski produkciji je do zdaj tesno povezana z enim samim režiserjem – s Sašem Podgorškom. Z njim je posnela niz videospotov, igrala v filmu Temni angeli usode (zanj je scenarij napisal Goran Šalamon, pevec skupine Demolition Group) in nastopila tudi v filmu Sladke sanje.
Od prvih dni v posavski skupini Demolition Group ustvarjata dva ustanovna člana, Matjaž Pegam (zvok, produkcija) in Goran Šalamon (vokal). In z njima v prenovljeni zasedbi delujejo Petar Stojanovič (kitara), Ivan Gregel (bobni), Tomi Gregel (bas kitara), Aleš Suša (tenor in bariton saksofon, Moog, synth).
Novi studijski izdelek Pojdiva tja so posneli januarja letos v Placu za vaje in ga zmiksali v Studiu Implicit Division v Brežicah. Mastering je delo Gregorja Zemljiča. Tudi tokrat bodo album izdali pri založbi Sintetic production, grafično in vizualno podobo pa je oblikoval Gsus Ajax.
Koncertna premiera 9. pesmi z novega avtorskega projekta bo na dan izida: 9. maja ob 9.00 zvečer v Kinu Šiška v Ljubljani.
Radijska premiera novega albuma Pojdiva tja skupine Demolition Group pa je bila v oddaji Na piedestal  na Valu 202.

Jolanda Fele