V oddaji Na piedestal je predstavnica slovenske metal scene - skupina Condemnatio Cristi premierno predstavila četrti album ''Dreamcrusher''.
Condemnatio Cristi je symphonic black metal bend iz Ljubljane. V avtorski produkciji je ustvaril veliko orkestralnih del in svoj poseben žanr imenuje ''Cinematic black metal''.
Po štirih letih tišine se Condemnatio Cristi na glasbeno prizorišče vrača s četrtim studijskim izdelkom z naslovom Dreamcrusher. Tudi na novem albumu, ki je neposredno nadaljevanje tretjega avtorskega projekta Wars and Oceans, je veliko orkestralnih delov in black metal razpoloženja, ki odseva padec zgodovinskega duha. Glasbeno se sprehaja med drugim valom black metala in simfoničnimi elementi sodobne filmske glasbe, lirične teme pa so zgrajene na filozofiji narave in človeku kot kozmični entiteti. Ni neposrednih sporočil - besedila so spisana tako, da jih vsak lahko interpretira po svoje. Na nastanek albuma so močno vplivali klasična glasba, jazz in tradicija black metala. Glasbene ideje in besedila za album Dreamcrusher je napisal, aranžiral in produciral Denis Mauko, ki je posnel tudi večino instrumentov. Bas je odigral Jan Kregar, trobento Gašper Selko, gostja projekta pa je tudi pevka Sara Jeremič (Noctiferia, Brezno).
Bend Condemnatio Cristi sta leta 2009 ustanovila Denis Mauko in Samo Peterka. Prvenec Incest je izšel leta 2011 s sodelovanjem bobnarja Roberta Kovačiča (Belphegor, Supreme Pain). Leta 2013 so izdali drugi album "Soundtracks" (založba On parole records). Po številnih koncertih in skupnih nastopih z norveškim bendom Satyricon in švedskim Hypocrisy je Condemnatio Cristi posnel tretji avtorski projekt z naslovom "Wars and Oceans " (2014). Novi, četrti album Dreamcrusher bo maja izdala češka založba Mass Catharsis productions.
Člani zasedbe benda Condemnatio Cristi so Denis Mauko (kitare, vokal, bobni), Jan Kregar (bas, vokal) in Samo Peterka (klaviature).

Po štirih letih tišine se na glasbeno prizorišče vrača s četrtim studijskim izdelkom

Condemnatio Cristi je symphonic black metal bend iz Ljubljane. V avtorski produkciji je ustvaril veliko orkestralnih del in svoj poseben žanr imenuje ”Cinematic black metal”.
Po štirih letih tišine se Condemnatio Cristi na glasbeno prizorišče vrača s četrtim studijskim izdelkom z naslovom Dreamcrusher. Tudi na novem albumu, ki je neposredno nadaljevanje tretjega avtorskega projekta Wars and Oceans, je veliko orkestralnih delov in black metal razpoloženja, ki odseva padec zgodovinskega duha. Glasbeno se sprehaja med drugim valom black metala in simfoničnimi elementi sodobne filmske glasbe, lirične teme pa so zgrajene na filozofiji narave in človeku kot kozmični entiteti. Ni neposrednih sporočil – besedila so spisana tako, da jih vsak lahko interpretira po svoje. Na nastanek albuma so močno vplivali klasična glasba, jazz in tradicija black metala. Glasbene ideje in besedila za album Dreamcrusher je napisal, aranžiral in produciral Denis Mauko, ki je posnel tudi večino instrumentov. Bas je odigral Jan Kregar, trobento Gašper Selko, gostja projekta pa je tudi pevka Sara Jeremič (Noctiferia, Brezno).
Bend Condemnatio Cristi sta leta 2009 ustanovila Denis Mauko in Samo Peterka. Prvenec Incest je izšel leta 2011 s sodelovanjem bobnarja Roberta Kovačiča (Belphegor, Supreme Pain). Leta 2013 so izdali drugi album “Soundtracks” (založba On parole records). Po številnih koncertih in skupnih nastopih z norveškim bendom Satyricon in švedskim Hypocrisy je Condemnatio Cristi posnel tretji avtorski projekt z naslovom “Wars and Oceans ” (2014). Novi, četrti album Dreamcrusher bo maja izdala češka založba Mass Catharsis productions.
Bend Condemnatio Cristi, v katerem delujejo in ustvarjajo Denis Mauko (kitare, vokal, bobni), Jan Kregar (bas, vokal) in Samo Peterka (klaviature), je novi, četrti avtorski projekt Dreamcrusher premierno predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele