V oddaji Na piedestal smo premierno, pred uradnim izidom in koncertno premiero na festivalu MENT Ljubljana, predstavili prvenec skupine Nesesari Kakalulu z naslovom Nesesari Kakalulu.
V skupini Nesesari Kakalulu delujejo in ustvarjajo: Martin Gerbec – tolkala, Žiga Ipavec – tolkala, Gal Furlan – djembe/congas, Urban Kušar – bobni, Vasja Kavčič – akustična kitara, Rok Černic – električna kitara, Jure Sulič – pozavna, Matej M. Podobnik – trobenta, Timi Vremec – bas.
Skladbe za svoj prvi album so leta 2017 posneli v studiu Lotos na Dolenjskem, eno izmed njih pa v studiu Radia Študent. Pri prvencu so sodelovali tudi gosti: ženski pevski zbor (Ana Cotič, Iva Jedrlinič Peloz, Polona Podbersič, Kaja Stegovec, Ema Hrabrič, Neli Lukežič, Rebeka Pregelj, Ita Weber), pozavnist Matjaž Kafol in avstralski saksofonist Andrej Thompson. Miksanje in mastering sta delo Mihe Arnuša. Avtor fotografij je Kreativna agencija Oi!, oblikovalec vizualne podobe albuma je Rok Černic. Album bodo izdali v samozaložbi v dveh različicah: v digitalni in kot CD.
Koncertna premiera prvenca Nesesari Kakalulu bo v uvodnem večeru 4. festivala MENT Ljubljana – v sredo, 31. januarja, ob 20.00 v Kinu Šiška. Za nastop na MENTu pripravljajo še posebno presenečenje z gosti.

Jolanda Fele