V oddaji Na piedestal je slovenski veteran elektronske glasbe Luka Prinčič predstavil novi avtorski projekt ”Albatross EP”.
Luka Prinčič je glasbenik, performer, intermedijski umetnik, didžej, producent in vodja spletne založbe Kamizdat.
Konec devetdesetih je kot član breakbeat kolektiva Happy Generated People in kot DJ Nova v domače klube vpeljeval najnovejše svetovne elektronske smernice, priložnostno se je pojavljal na različnih kompilacijah in samostojno objavljal avtorske skladbe. Poleg ustvarjanja glasbe (pri čemer se je usmeril v elektronsko glasbo) in intermedijske umetnosti redno deluje tudi v gledališko-performativnem kontekstu. Nenehno raziskuje številne glasbene zvrsti, svoja avtorska dela pa objavlja z različnimi vzdevki (Nova, Nova deViator, Nova Viator, Wanda & Nova deViator…).
Novi avtorski projekt Luke Prinčiča z naslovom Albatross EP je izšel pri njegovi založbi Kamizdat, ki je eno najpomembnejših središč domače elektronske glasbe. Kamizdat deluje po etičnem načelu ”naredi sam – DIY” in pokriva širok spekter žanrov tako z digitalnimi izdajami kot ročno izdelanimi in oštevilčenimi CD-ji v omejenih nakladah.
V omenjenih različicah je 31. julija izšel Albatross EP. Na njem se Luka Prinčič predstavlja kot sofisticiran umetnik elektronske atmosfere, pulzirajočih ritmov in glasbenih avantur. Albatross EP prinaša sedem skladb, ki prečkajo teritorije različnih žanrov od navdihujoče elektronike prek globoko nabasirane dub redčine do obdelav zvoka klavirja, ki se plastijo skozi nostalgične zvočne pokrajine.
Od 21. septembra je na YouTubu in Vimeu na ogled drugi videospot z novega albuma: Floor.

Slovenski veteran elektronske glasbe, performer, intermedijski umetnik, didžej, producent in vodja spletne založbe Kamizdat

Konec devetdesetih je Luka Prinčič kot član breakbeat kolektiva Happy Generated People in kot DJ Nova v domače klube vpeljeval najnovejše svetovne elektronske smernice, priložnostno se je pojavljal na različnih kompilacijah in samostojno objavljal avtorske skladbe. Poleg ustvarjanja glasbe (pri čemer se je usmeril v elektronsko glasbo) in intermedijske umetnosti redno deluje tudi v gledališko-performativnem kontekstu. Na področju zvoka, glasbe, tehnoloških instalacij in performansa se posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi formalizaciji. Nenehno raziskuje številne glasbene zvrsti, svoja avtorska dela pa objavlja z različnimi vzdevki (Nova, Nova deViator, Nova Viator, Wanda & Nova deViator…).
Novi avtorski projekt Luke Prinčiča z naslovom Albatross EP je izšel pri njegovi založbi Kamizdat, ki je eno najpomembnejših središč domače elektronske glasbe. Kamizdat deluje po etičnem načelu ”naredi sam – DIY” in pokriva širok spekter žanrov tako z digitalnimi izdajami kot ročno izdelanimi in oštevilčenimi CD-ji v omejenih nakladah.
V omenjenih različicah je 31. julija izšel Albatross EP. Na njem se Luka Prinčič predstavlja kot sofisticiran umetnik elektronske atmosfere, pulzirajočih ritmov in glasbenih avantur. Albatross EP prinaša sedem skladb, ki prečkajo teritorije različnih žanrov od navdihujoče elektronike prek globoko nabasirane dub redčine do obdelav zvoka klavirja, ki se plastijo skozi nostalgične zvočne pokrajine. Te sonične zgodbe so pošteno prepojene s konkretno dozo electro-breakov, uporabljenih s precizno mero mojstra vzorčenja. ”V središču vsega je koreografija zvokov – šumov in tonov ter vsega, kar je vmes. In, seveda, vedno je tu telo. In njegovo gibanje.” – pravi Luka Prinčič.
Od 21. septembra je na YouTubu in Vimeu na ogled drugi videospot z  novega albuma: Floor.
Luka Prinčič je svoj novi Albatross EP predstavil v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele