V oddaji Na piedestal smo premierno predstavili novi, šesti album skupine Jazoo z naslovom ”Destinations”.
Edinstvena, izvirna in predvsem avtorska zasedba vztraja v povsem svoji zvrsti, podira pa tudi vse meje ustaljenih glasbenih oblik, a vseeno potuje in se razvija s časom - že dvajset let.
Glasbeno zgodbo skupine Jazoo – po prvencu “On Time” ter ploščah “Retro Future”,”Detached”, “Are You Still There?” in “Back From Reality“ – nadaljuje nov avtorski izdelek ”Destinations”. Člani zasedbe – Tomaž Pačnik (klavir, klaviature, harmonika), Matjaž Mlakar (saksofoni, klarinet, elektronika), Nejc Haberman (baskitara), Katja Stare (flavta, saksofon, vokal, mala tolkala), Danijel Hartman – bobni) – težko ocenjujejo, kam pravzaprav pljujejo z novimi skladbami. A se s tem tudi ne obremenjujejo. Kar je v zadnjem času prišlo iz njihovih globin, je enostavno odsev njihovih čustev, smeha in solz, pa tudi razdvojenosti in razdalj, ki jih zadnja leta vse bolj zaznamujejo. Morda so prav zato nove skladbe drugačne, kot na predhodnih albumih.
Jazoo zadnji dve leti veliko koncertira v Londonu. Na zadnjem gostovanju so navdušili tudi Maxa Franoscha, artista-designerja, ki oblikuje naslovnice tudi za založbo ECM. Franosch je oblikoval tudi naslovnico novega albuma skupine Jazoo. Album Destinations s sedmimi avtorskimi skladbami je uradno izšel 29. septembra pri založbi Celinka . Prav na dan uradnega izida je bila koncertna premiera novega albuma na otvoritvenem koncertu abonmaja Jazz Ravne 2016/2017.
Radijska premiera novega, šestega albuma “Destinations” skupine Jazoo pa je bila v oddaji Na piedestal na Valu 202.

V oddaji Na piedestal: radijska premiera novega, šestega albuma skupine Jazoo z naslovom ”Destinations”.

Etno jazz eksperimentalna skupina Jazoo letos praznuje častitljivih 20 let nepretrganega delovanja. Člani skupine Jazoo se ne upirajo več strasti in energiji, ki jih vodita. Samoizražanje jih vodi in usmerja že prav od začetka. Z uvrščanjem v glasbene žanre se ne ukvarjajo. Edinstvena, izvirna in predvsem avtorska zasedba  vztraja v povsem svoji zvrsti, podira pa tudi vse meje ustaljenih glasbenih oblik, a vseeno potuje in se razvija s časom.

Glasbeno zgodbo skupine Jazoo – po prvencu “On Time” ter ploščah “Retro Future”,”Detached”,  “Are You Still There?” in “Back From Reality“ – nadaljuje nov avtorski izdelek ”Destinations”.

Člani zasedbe – Tomaž Pačnik (klavir, klaviature, harmonika), Matjaž Mlakar (saksofoni, klarinet, elektronika), Nejc Haberman (baskitara), Katja Stare (flavta, saksofon, vokal, mala tolkala), Danijel Hartman – bobni) – težko  ocenjujejo, kam pravzaprav pljujejo z novimi skladbami. A se s tem tudi ne obremenjujejo. Kar je v zadnjem času prišlo iz njihovih globin, je enostavno odsev njihovih čustev, smeha in solz, pa tudi razdvojenosti in razdalj, ki jih zadnja leta vse bolj zaznamujejo. Morda so prav zato nove skladbe drugačne, kot na predhodnih albumih. Prav to pa je tisto raziskovanje na samotnem otoku, ki se mu glasbeniki tako zelo radi prepustijo in ki ga tudi težko zapustijo. Mogoče prav zato, ker so na njem lahko oni in sami. Nikakor pa ne osamljeni…

Jazoo zadnji dve leti veliko koncertira v Londonu. Na zadnjem gostovanju so navdušili tudi Maxa Franoscha, artista-designerja, ki oblikuje naslovnice tudi za založbo ECM (Tord Gustavsen, Nik Bartsch, John Abercrombie, Charlie Haden). Max Franosch je oblikoval tudi naslovnico novega albuma skupine Jazoo.

Album Destinations s sedmimi avtorskimi skladbami  je uradno izšel 29. septembra pri založbi Celinka . Prav na dan uradnega izida je bila koncertna premiera novega albuma na otvoritvenem koncertu abonmaja Jazz Ravne 2016/2017.

Radijska premiera novega, šestega albuma “Destinations” skupine Jazoo pa je bila v oddaji Na piedestal na Valu 202.

 

Jolanda Fele