Antioksidanti so mlada rockovska skupina iz Ajdovščine. Njeni člani so: pevec Erik Jež, kitarist Andraž Žvokelj, kitarist Grega Marc, basist Darjan Brus in bobnar Gal Furlan.

Antioksidanti so mlada rockovska skupina iz Ajdovščine. Sestavljajo jo pevec Erik Jež, kitarist Andraž Žvokelj, kitarist Grega Marc, basist Darjan Brus in bobnar Gal Furlan.

Začetki skupine Antioksidanti, ki je nastala iz želje po druženju in preigravanju dobre glasbe, segajo v januar 2009. Po razpadu prejšnje skupine, v kateri so bili Andraž Žvokelj ter brata Jurij in Darjan Brus, se jim je pridružil kitarist Grega Marc. Odigrali so nekaj koncertov in na enem izmed njih so spoznali vokalista Erika Ježa, ki je takrat nastopal še z drugo skupino, pozneje pa je prestopil k njim. Pred dvema letoma je Jurija Brusa na bobnih zamenjal Gal Furlan.

Julija 2010 so nastopili na slovensko-italijanskem natečaju Mladi brez meja, namenjenem mladim, neuveljavljenim skupinam. Na tekmovanju 18-ih slovenskih in italijanskih skupin so v finalu zmagali in za nagrado dobili snemanje prvenca. Kmalu so začeli snemati skladbe, a s posnetki niso bili zadovoljni, zato so zamisel o plošči opustili.

Pozneje so koncertirali na različnih prizoriščih in prireditvah. Na festivalu Rock vizije maja 2013 so dobili rockovskega vizionarja za najboljšo mladinsko rockovsko skupino, posneli so tudi videospot.

Pred kakšnim letom so se odločili, da poskusijo znova. Avtorske skladbe so na novo posneli v Hiši mladih v Ajdovščini. Pri snemanju so sodelovali z Aljošo Todorovičem, mastering plošče pa je delo Aneja Kočevarja. Na prvencu z naslovom ”Parfum in plastika”, ki so ga v samozaložbi izdali letos, je deset skladb, družbeno kritična besedila pa obravnavajo zgodbe, v katerih se lahko marsikdo prepozna.

Po predstavitvi prvenca in koncertih so se udeležili natečaja Šourock ’15 in 5. maja  zmagali. 26. junija bodo nastopili na festivalu Gora rocka 2015 na Šentviški gori, 30. julija na Schengenfestu v Vinici.

Na piedestalu: Antioksidanti s prvencem ”Parfum in plastika”.

Jolanda Fele