Marec smo Na piedestalu sklenili s triom Ludovik Material in z radijsko premiero njegovega drugega albuma z naslovom "Model Generation".
Post-punkoidna raznovrstnost zasedbe Ludovik Material spet dokazuje njeno žanrsko neomejenost. Člani tria namreč ne raziskujejo meja, ampak dokazujejo, da jih ni.
Trio Ludovik Material je od leta 2011 koncertiral na različnih prizoriščih, doma in na tujem, na turnejah in festivalih, med njimi: leta 2011 na klubskem Maratonu Radia Študent, ob nastopu na letošnjem Ment Festivalu Ljubljana pa je glasbenik in novinar John Robb za glasbeni portal Louder Than War Ludovik Material razglasil za ''bend dneva''.
Ludovik Material je nedavno zamenjal tudi bobnarja. Z Matijo Dolencem in Tino Perić je na novem albumu kot bobnar že podpisan Jaka Berger alias Brgs.
Po prvencu ''Passion For Red'' je Ludovik Material tudi novi album izdal pri založbi Kapa Records. Model Generation je izšel 15. marca v dveh različicah: vinilni in digitalni. Spremlja ga istoimenski videosingle Model Generation.
Uradna koncertna premiera albuma bo v četrtek, 2. aprila ob 22-ih v ljubljanski Gala Hali.
Pred tem smo premierno predstavili novi album "Model Generation" tria Ludovik Material v oddaji Na piedestal.

Marec smo Na piedestalu sklenili s triom Ludovik Material in z radijsko premiero njegovega drugega albuma z naslovom “Model Generation”.

Post-punkoidna raznovrstnost tria Ludovik Material spet dokazuje žanrsko neomejenost. Člani zasedbe Tina Perić, Matija Dolenc, Jaka Berger – Brgs namreč ne raziskujejo meja, ampak dokazujejo, da jih ni.

Album Model Generation se spušča v eksperimentalne odvode noise rocka, post-punkovskih distorzij, mestoma zaide v elektro-pop melodičnost, ambientalno lebdeče pejsaže in plesno post-rockovsko stopnjevanje; hkrati pa vse elemente staplja v transžanrske kompozicije.

Tudi idejna plat zasedbe Ludovik Material, ki jo je glasbenik in novinar John Robb za glasbeni portal Louder Than War ob nastopu na letošnjem Ment Festivalu Ljubljana razglasil za ”bend dneva”, na novi plošči zaživi v vsej svoji pikri (samo)ironični drznosti. Namreč, “vzorna generacija”, če je soditi po manifestu, ki spremlja album, ni le generacija narcisoidnih ”selfie” manekenov. Ali pač?

Tričlanska zasedba  Ludovik Material, ki je začela z delovanjem  maja 2011, je bila  jeseni 2011 ena izmed šestih izbranih glasbenih zasedb Klubskega maratona Radia Študent. Turneja klubskega maratona je dokončno izoblikovala njen zvok in utrdila žive nastope. Sledila je izdaja demoposnetka s štirimi skladbami. Februarja 2012 je Ludovik Material posnel prvenec  ”Passion For Red” (z glasbo, ki je temeljila na elektronskih vzorcih, obogatenih z akustičnimi bobni, električno kitaro in seveda z vokalom).  Nato je marca prvič nastopil v tujini, in sicer na zagrebškem festivalu Partycipacija, maja pa je skupaj s slovenskim duetom It’s Everyone Else odšel še na krajšo prvo evropsko turnejo – v Avstrijo, na Češko in v Nemčijo.  Skladbe s prvenca Passion For Red, ki jih  je na spletu objavljal postopno, pa je 18. maja 2012, na dan izida plošče pri založbi Kapa Records, koncertno predstavil na festivalu Kapa Records.  Nato so  sledili koncerti na različnih domačih in tujih odrih.

Trio je nedavno zamenjal tudi bobnarja. Z Matijo Dolencem in Tino Perić se  je na novem albumu  kot bobnar že podpisal Jaka Berger alias Brgs.

Novi, drugi album z naslovom Model Generation je 15. marca izdala založba Kapa Records  v dveh različicah: kot vinilko in kot digitalno izdajo. Ta je na voljo na  bendovem delu Bandcamp strani založbe KAPA Records za  prenos po principu ”plačaj, kolikor hočeš”. Album spremlja istoimenski videosingle Model Generation. Video, ki je kolaž arhivskih družinskih posnetkov in aktualnih posnetkov benda, dodatno razširi to idejno polje. Tudi ta video je produciral bend sam.

Uradna koncertna premiera albuma bo 2. aprila ob 22-ih v ljubljanski Gala Hali.

Pred tem pa je Ludovik Material  premierno predstavil novi album Model Generation v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele