Ime meseca marca je postal Kozma Ahačič, jezikoslovec,  ki je z dvema izdajama Kratkoslovnice za osnovnošolce in dijake pogumno prekinil dolgoletno tradicijo ene same, akademske slovnice.

Pogovor s Kozmo Ahačičem o pisanju privlačne in zanimive slovnice

Ime meseca ste izbrali z glasovanjem v spletni anketi, z glasovanjem v živo ali s poslanim SMS sporočilom. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Glasujem za ime marca

Rezultati

Kandidati so bili še:

Jožica Maučec Zakotnik, vodja programa Svit, najuspešnejšega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje raka ne samo pri nas, ampak tudi enega od najuspešnejših v Evropi.

Mojca Senčar,  dolgoletna predsednica združenja za boj proti raku na dojkah Evropa Donna, ki  se je ob letošnji 20. obletnici društva poslovila s te funkcije.

Ilka Štuhec, najboljša slovenska smučarka ta hip, ki je v letošnji sezoni osvojila dva mala kristalna globusa, tudi smukaškega, kar do zdaj ni uspelo nobenemu smučarju iz Slovenije.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202