Marko Sluga je atletski veteran, ki je z 1,13m prvi na svetu v skoku v višino. Že celo življenje je športnik, po 70. letu pa se je spet posvetil atletiki. Vsak dan telovadi, nekajkrat tedensko pa resno trenira.

Marko Sluga je atletski veteran, ki je z 1,13 m prvi na svetu v skoku v višino. Že vse življenje je športnik, po 70. letu pa se je spet posvetil atletiki. Vsak dan telovadi, nekajkrat tedensko pa resno trenira

"Sem Marko Sluga, letos bom star 86 let. Imel sem zelo pestro življenje, po izobrazbi sem diplomiran ekonomist ljubljanske fakultete in pravnik in imam tri izrazite hobije: službo, ki je predvsem potekala v računalništvu, drugi je šport in tretji umetnost, predvsem bidermajersko obdobje in slikarstvo," se predstavi gost oddaje Liki. 

V jugoslovanski atletski reprezentanci je bil deseterobojec, kot mladinec in kot član, le malo mu je zmanjkalo, da bi se uvrstil na olimpijske igre leta 1960. Po 35. letu je začel igrati tenis in dosegal odlične rezultate. 

"Tam pri sedemdesetih sem se pa vrnil k atletiki in od takrat naprej sem, bom rekel, uspešen veteranski atlet. Vsak dan vadim pol ure, drugače pa od trikrat do štirikrat na teden treniram po uro ali dve na stadionu ali v fitnesu."

Marko Sluga ne skriva načrtov za prihodnost. "Leta 2020 sem bil 3. najboljši veteran Slovenije, zdaj je načrt postati najboljši veteran Slovenije."

Uršula Zaletelj