Tina Čeh je glasbenica, ki živi in dela v Bruslju. V Kulturnem kreativnem kotičku je postavila polico s s knjigami, ki je prerasla v bralni kotiček. Na izposojo je zdaj na voljo že 400 knjig.

Tina Čeh je glasbenica, ki živi in dela v Bruslju. V Kulturnem kreativnem kotičku je postavila polico s s knjigami, ki je prerasla v bralni kotiček. Na izposojo je zdaj na voljo 400 knjig

Tina Čeh je glasbenica, ki od leta 2012 živi v prestolnici Belgije. Študirala je na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, zdaj poučuje violino in klavir. Nedavno je odprla Bralni kotiček v Belgiji in obiskovalcem omogočila izposojo knjig v slovenščini. Odziv jo je pozitivno presenetil.

"Prinesla sem svoje knjige, od staršev, sosedov in prijateljev iz Ljutomera. O tem sem govorila in naenkrat so knjige začele deževati z vseh strani. Izsposojajo si jih Slovenci, predvsem otroške knjige, saj imamo v sebi to željo po ohranjanju kulturne dediščine tudi v na primer mešanih družinah. Zanimivo, ljudje si izposojajo tudi knjige, ki jih spominjajo na odraščanje v Sloveniji." 

Glasbenica trenutno bere Povest o dobrih ljudeh, Miška Kranjca. "Hecno mi je o tem brati tukaj v Belgiji. Opisuje Muro in prekmurske ravnice, na drugi strani Mure, kjer sem jaz odraščala."

Uršula Zaletelj