Mitja Legat rolkanje podaljšuje za pet let, deskanje za deset, surfal bo do konca življenja. Včasih kdo pripomni, ali se še ni naveličal te igrače, sicer je odnos do rolke pozitiven. “V osnovni šoli sem bil piflar, zato sem se želel otresti te etikete. Skejterska subkultura povezuje ljudi, ne glede na to, od kod prihajajo ali kakšen je njihov priimek.”

Mitja Legat je diplomirani sociolog, ki snema ekstremne športe. Tudi sam je športnik, začel je z rolkanjem. Pravi, da pri skejtanju ni omejitev, dobrodošel je vsak, ne glede na priimek

Mitja Legat rolkanje podaljšuje za pet let, deskanje za deset, surfal bo do konca življenja. Včasih kdo pripomni, ali se še ni naveličal te igrače, sicer je odnos do rolke pozitiven.

“V osnovni šoli sem bil piflar, zato sem se želel otresti te etikete. Skejterska subkultura povezuje ljudi, ne glede na to, od kod prihajajo ali kakšen je njihov priimek.”

Snemanje ga je začelo zanimati po nesreči, na kresu se je opekel in se bil primoran celo leto izogibati soncu. Prihranil je denar in nabavil opremo. Danes snema različne ekstremne športe, med drugim je posnel podzemno kolesarjenje v opuščenih rudarskih rovih pod Peco, v zasledovanju deskarjev je prepotoval pol sveta. Najbolj je ponosen na filmski projekt Nedotaknjeno/The Untouched.

“Srečen sem, da sem imel jajca in se lotil tega, k čemur sem stremel, četudi so bile možnosti uspeha majhne. Za začetek sem vsaj imel to možnost, ponekod ljudje te izbire nimajo.”

Uršula Zaletelj