Tema jutranjega interaktivnega kviza je šah. Kako dobro poznate svet črnih in belih figur? Kako v tem svetu pluje Laura Unuk, ki je letos kot prva Slovenka dosegla šahovski naziv mednarodni mojster? Pravi, da ob študiju ni lahko, a se da.

V interaktivnem kvizu preverjamo vaše poznavanje sveta črnih in belih figur. Vpogled v ta zanimiv svet pa nam je ponudila naša najuspešnejša šahistka Laura Unuk

Laura Unuk je prva Slovenka, ki je letos dosegla šahovski naziv mednarodni mojster. Kljub študiju je odločena, da bo vztrajala v šahovskem svetu. Čim dlje.

"Želim si približati šah vsem v Sloveniji. Da postane postane popularna igra. Lastnosti, ki jih dobiš kot šahist, so neprecenljive. In se obrestujejo. Upam, da bo šah tudi v Sloveniji znana kot "kul" igra."

Z dvema reprezentantkama se je nedavno lotila "streamanja" šahovske igre na platformi za igranje igric. Zaradi serije Damin gambit je šah eksplodiral, pravi. Zato je to priložnost, da ga predstavijo kot več kot le resno igro. Šah je lahko tudi šov in zabava.

Aljaž Golčer