V preteklih dveh izrednih letih je nastala nova gledališko-glasbena predstava Pesem za Laro: Ujetnica časa avtorice, igralke in pevke Lare Jankovič. Premierno jo je predstavila v Portorožu in Ljubljani, premierna repriza pa bo v sredo, 8. junija, v Festivalni dvorani ob 20.00.

Pogovor z avtorico, igralko in pevko Laro Jankovič o gledališko-glasbeni predstavi

V preteklih dveh izrednih letih je nastala nova gledališko-glasbena predstava Pesem za Laro: Ujetnica časa avtorice, igralke in pevke Lare Jankovič. Premierno jo je predstavila v Portorožu in Ljubljani, prva ponovitev pa bo v sredo, 8. junija, ob 20.00 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

"Projekt je poseben. Je sicer kot neka monodrama, ampak ne čisto, ker imam na odru štiri glasbenike, ki ne samo igrajo, ampak tudi nekako meni statirajo in imajo celo statažo z besedilom." 

Po zgledu svoje mame se je zaljubila v film Doktor Živago. Kot mladostnica je prebrala tudi roman. Zanimala jo je zgodba, po kateri je dobila svoje ime. Tako je začela nastajati ideja o predstavi. Poklicala je dramatičarko Simono Hamer in prepesnila vse pesmi v slovenščino. "Če so že tuje pesmi, naredim priredbo na svoj način in tudi z jezikom, da ljudje vse razumejo. To je mojstrsko naredil moj ljubi slovenist, kot mu jaz rada ljubkovalno rečem, dr. Igor Saksida, ki je tudi glasbenik."

Jolanda Fele