Mednarodni filmski festival v Izoli in premiera v novomeškem Anton Podbevšek Teatru.

Mednarodni filmski festival v Izoli in premiera novomeškega Anton Podbevšek Teatra

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, ki v družbi filmskih ustvarjalcev in občinstva vseh starosti raziskuje filmsko umetnost in odkriva raznovrstne filmske izraze, se je po dveh izrednih letih vrnil na začetek poletja. V Izoli bo v letnem kinu Arrigoni danes ob 21.00 projekcija filma presenečenja, jutri ob isti uri pa uradno odprtje 18. festivala Kino Otok – Isola Cinema s premiero filma z dvojezičnim naslovom Izginjanje/Verschwinden avstrijske režiserke in scenaristke slovenskih korenin Andrine Mračnikar.

Letošnji festival bo v različnih sekcijah prikazal 112 filmov, med njimi 41 celovečernih in 71 kratkih. Bo pa tudi kot prvi filmski dogodek v Sloveniji nosil naziv Prireditev z manj odpadki.

Novomeško gledališče Anton Podbevšek Teater bo nocoj  v  Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki premierno uprizorilo predstavo LEVITAN. Primer Vitomil Zupan. Režiser Matjaž Berger se je lotil uprizoritve avtobiografskega romana Vitomila Zupana o sedmih letih zaporniškega življenja.

 

Jolanda Fele