Sejem akademske knjige Liber.ac se je po dveh letih spletnih različic vrnil v Foersterjev vrt v Ljubljani. Tokrat prinaša tudi bogat spremljevalni program in se uveljvalja kot specializiran tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja kulturno-komunikacijsko središče, ki povezuje vse akterje s področja akademske knjige. Pri nas letno izide več kot 1000 znanstvenih publikacij, ki najdejo mesto tudi na policah najuglednejših svetovnih knjižnic, medtem ko v domači javnosti mnogokrat ostajajo prezrte.

Vrnil se je v Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto v Ljubljani

Sejem akademske knjige Liber.ac se je po dveh letih spletnih različic vrnil v Foersterjev vrt v Ljubljani. Tokrat prinaša tudi bogat spremljevalni program in se uveljavlja kot specializiran tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja kulturno-komunikacijsko središče, ki povezuje vse akterje s področja akademske knjige. Pri nas letno izide več kot tisoč znanstvenih publikacij, ki najdejo mesto tudi na policah najuglednejših svetovnih knjižnic, medtem ko v domači javnosti velikokrat ostajajo prezrte.

"Letošnji poudarek sejma bi lahko strnili v poetično misel: obletnice, zamujene in obujene. Zdaj dve leti nismo mogli počastiti nobenih literarnih obletnic, upamo, da nam bo v maju to uspelo." – prof. dr. Tone Smolej, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete

Prispevek je pripravil Gregor Podlogar.

Val 202