Razstavi v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki

Razstavi v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki

V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je v novih prostorih do 15. maja na ogled razstava Postprodukcija: Iz likovne zbirke festivala Art Stays.
Prvič so na ogled izbrana dela iz obsežne mednarodne likovne zbirke festivala sodobne likovne umetnosti, ki na Ptuju in v okolici poteka od leta 2003. Na njem pa je doslej sodelovalo več kot 1200 umetnikov z vsega sveta.
Gostujoča razstava Postprodukcija: Iz likovne zbirke festivala Arts Stays, ki poteka v sklopu abonmaja Združenja zgodovinskih mest Slovenije in predstavlja kulturno izmenjavo med mestoma Ptuj in Kostanjevica na Krki, je na ogled do 15. maja.

 

 

V lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki pa na razstavi z naslovom Vegetacije svoja dela predstavljajo vizualne umetnice Nika Erjavec, Tina Konec, Tea Kralj in Tilyen Mucik.
Skupinska razstava predstavlja dela štirih umetnic, ki se v svojem delovanju posvečajo različnim vidikom upodabljanja in obravnavanja narave skozi perspektivo umetnosti. Avtorice v svojih raznovrstnih, angažiranih in večplastnih umetniških praksah kažejo na človekovo odvisnost od narave in na okoljske tegobe sodobnega sveta. Njihova dela so na razstavi Vegetacije na ogled do 19. junija.

Omenjenima razstavama in stalnim razstavam v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki se bo pridružila še ena: v petek bodo v nekdanji samostanski cerkvi odprli razstavo del akademskega slikarja Staša Kleindiensta  z naslovom Antiarkadija.

Val 202