Valerie Wolf Gang prikazuje večletno umetniško raziskovanje umetne inteligence v povezavi z novimi mediji na razstavi v Galeriji Tobačna 001.

Valerie Wolf Gang prikazuje večletno umetniško raziskovanje umetne inteligence v povezavi z novimi mediji na razstavi v Galeriji Tobačna 001

Slovenska umetnica Valerie Wolf Gang s svojim ustvarjalnim pristopom sodeluje in raziskuje v polju umetne inteligence in robotike. V sinergiji človeka z visokimi tehnologijami si zastavlja vprašanja o lastni identiteti, o tem, kako vidimo, prepoznavamo ali ne prepoznavamo samih sebe, in o tem, kako nas vidijo drugi.

Razstava Čudoviti obraz umetne inteligence, ki je v galeriji Tobačna 001 v Ljubljani na ogled do 8. aprila, prikazuje njeno večletno raziskovanje umetne inteligence v povezavi z novimi mediji.
Razstavljena videodela, interaktivna instalacija in print velikega formata s svojimi vsebinskimi povezavami ustvarjajo občutek dobrega sodelovanja posameznika in družbe, pozitivno usmerjenost in ustvarjalno uporabo umetne inteligence in novih medijev. Nagovarjajo nas tudi k premisleku o sebi sredi družbe.

Jolanda Fele