Se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste namesto čigumija žvečili nogavico deževnika Sandija, da ste se na morju žogali s tunom in ga tako izkoriščali, da vas je na koncu pustil na samotnem otoku? Ne? Ampak gotovo ste pa hlinili likovno nadarjenost, ko ste prijatelju za rojstni dan podarili najlepši portret ljubkega kužka, v resnici pa ste le barvali po predlogi s številkami? Takšne so dogodivščine Ane in Froge stripovskih junakinj, ki bosta skupaj s prijatelji oživeli na Vodnikovi domačiji v Ljubljani. Pri založbi VigeVageKnjige so se v sodelovanju z igralcema Mio Skrbinac in Vorancem Bohom odločili, da svojemu najmlajšemu občinstvu pripravijo glasbeno predstavo.

Bralno-glasbena predstava za otroke Ana in Froga – Bi čigumi?

Kaj skupnega imajo punčka Ana, ki se strašno trudi igrati na kitaro, a nima posluha, žaba Froga, ki poje preveč pomfrija, maček Rene, ki je iz Maribora in ne mara morske trave, pes Bubu, ki je pač najboljši pes na svetu, in deževnik Krištof z Dolenjske, ki išče svojega bratranca Sandija? To se sprašujeta tudi igralca Mia Skrbinac in Voranc Boh, ki bosta po stripovski predlogi Anouk Richard Ana in Froga – Bi čigumi?, izdane pri založbi VigeVageKnjige, na Vodnikovi domačiji premierno zaigrala glasbeno predstavo za otroke.

"Za nas je ključno, da s takšnimi gestami vzgajamo bralno pismenost tudi pri otrocih, ker so to naše bodoče bralke in bralci. Treba jih je pritegniti, da berejo, sploh v teh časih, ko je veliko impulzov, ki so lažje in hitreje dostopni." Anja Zag Golob, glavna urednica založbe 

Predstavo si lahko ogledate tudi v Pionirskem domu v Ljubljani 30. januarja, februarja se seli na Ravne na Koroškem, aprila pa v Slovenj Gradec.

Kaja Ravnak