Akademija za gledališče, radio, film in televizijo je dobila nove prostore v impozantni stavbi slovenskega arhitekta Ivana Vurnika. Zgradbe ne opazimo takoj, saj stoji pravokotno na Aškerčevo ulico v Ljubljani. Stavba je v notranjosti razdeljena na gledališki, filmski in televizijski del. Avtorja nove notranje zasnove sta arhitekta Teja Savelli in Tine Kljun.

V nekdanji stavbi kemijske fakultete na Aškerčevi 5 v Ljubljani je AGRFT dobil nove prostore

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo je dobila nove prostore v mogočni stavbi slovenskega arhitekta Ivana Vurnika. Zgradbe ne opazimo takoj, saj stoji pravokotno na Aškerčevo ulico v Ljubljani. Stavba je v notranjosti razdeljena na gledališki, filmski in televizijski del. Avtorja nove notranje zasnove sta arhitekta Teja Savelli in Tine Kljun

"Petinsedemdeset let smo bili podnajemniki in nismo mogli urediti prostorov po lastnih željah. Zdaj se lahko tako po opremljenosti kot tudi po prostorskosti kosamo z največjimi Akademijami po svetu. To daje pedagoški in umetniški polet profesorjem in študentom." – red. prof. Tomaž Gubenšek, dekan

Kako pa novo stavbo doživljajo najmlajši upi AGRFT-ja, študenti prvih letnikov?

"Vsaka praska po tleh nosi neko zgodbo."

"Čuti se želja po ustvarjanju. Všeč mi je, ker se ustvari prostor želja in raziskovanja gledališča. Razpoloženje je super."

"Črna barva scen je obvezna, da ni zunanjih distrakcij. Prostor lahko tako ustvarimo iz nič. S stvarmi, ki jih ustvarjamo, ga zapolnimo ljudje, ki smo tam."

Nina Zagoričnik