Kaj priporoča direktor MoTA, soselektor mednarodnega festivala sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti Sonica Martin Bricelj Baraga?

Direktor MoTA, soselektor mednarodnega festivala sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti Sonica

Labirint odpira pot kožje tema, ki povezuje raznovrstne projekte in dogodke letošnjega, 13.  Sonice. Na mednarodnem festivalu sodobne elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti se ta teden na osmih prizoriščih v Ljubljani predstavljajo domači in tuji umetniki. Med njimi sta tudi James Ginzburg in Riccardo la Foresta, ki bosta svoja albuma koncertno predstavila danes (1. oktobra) zvečer  v Klubu Cankarjevega doma. Tam si bo oder z njima delila še skladateljica in zvočna umetnica Silvia Rosani.

Jutrišnji, sklepni večer 13. festivala Sonica pa bo hkrati tudi otvoritveni večer 27. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk. Na koncertu v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana ga bo zaznamovala alkemistična ženska mistika. Nastopile bodo  Aïsha Devi, zvezda undeground pop in rave kulture, Jessika Khazrik s futuristično fuzijo arabskih ritmov in techna, in v Ljubljani živeča srbska glasbenica Kezz, vokalistka, ki balkanske ritme prepleta s technom.

Festival Sonica 2021 je pripravila selektorska ekipa MoTA – Muzeja tranzitornih umetnosti. Njegov umetniški in programski vodja, tudi soselektor programa 13. Sonice, Martin Bricelj Baraga pa je v priporočilo združil pet predlogov.

Jolanda Fele