Ena najbolj uspešnih in gledanih serij Netflixa minulo leto je bila zagotovo serija Damin gambit, ki si jo je v prvem mesecu od premiere gledalo 62 milijonov gospodinjstev, kar je rekord v kategoriji igranih miniserij. Serija Damin gambit je nastala po istoimenski knjižni predlogi ameriškega pisatelja Walterja Tevisa, ki jo je izdal leto dni pred svojo smrtjo.

Nedavno so pri nas, 38 let po izzidu, prevedli tudi v slovenščino. Več pa Branka Fišer iz založbe Učila, pod okriljem katere je knjiga Damin gambit v slovenščini izšla.

Osemintrideset let po izidu je prevedena tudi v slovenščino

Ena najuspešnejših in gledanih serij Netflixa v preteklem letu je bila zagotovo serija Damin gambit, ki si jo je v prvem mesecu od premiere gledalo 62 milijonov gospodinjstev, kar je rekord v kategoriji igranih miniserij. Serija Damin gambit je nastala po istoimenski knjižni predlogi ameriškega pisatelja Walterja Tevisa, ki jo je izdal leto dni pred smrtjo. Osemintrideset let po izidu je prevedena tudi v slovenščino. Več o tem pa Branka Fišer iz založbe Učila, pod pokroviteljstvom katere je knjiga Damin gambit v slovenščini izšla.

"Tako v knjižni kot v filmski različici gre za prepričljiv portret genialnosti in odvisnosti, uspeha in preživetja v krutem svetu profesionalnosti, kjer so ženske še vedno potisnjene na stranski tir. Hkrati pa za presenetljivo zgodbo o osamljenosti, anksioznosti in negotovosti, ki se skriva v ozadju briliantnega uma – ta pol pa je v knjigi nekoliko bolje prikazan."

Miha Švalj