Nadaljuje se mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX, ki ga pripravlja mariborsko kulturno-izobraževalno društvo KIBLA. Večmesečni program, ki bo trajal še marca, tudi v nadaljevanju prinaša poglobljene razprave, na spletni strani pa so na ogled avdio-vizualni umetniški izdelki še iz prvega, decembrskega dela festivala. .
Od danes do 23. februarja bo v ljubljanski galeriji Kresija postavljena razstava Ane Sluga z naslovom ''Disonanca prostora (vstop)''.

Mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti

Nadaljuje se mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX, ki ga pripravlja mariborsko Kulturno-izobraževalno društvo KIBLA. Tudi v nadaljevanju prinaša poglobljene razprave, na spletni strani pa so na ogled avdio-vizualni umetniški izdelki še iz prvega, decembrskega dela festivala.

Festival KIBLIX postavlja v ospredje izkušnjo človeka, razlikovanje in presečišča virtualnega in fizičnega. To je med pandemijo še posebej aktualno, popolna virtualizacija pa je izziv celo za KIBLIX.

Razstava Ane Sluga z naslovom ''Disonanca prostora (vstop)'' je serija slik, ki so svojevrstna alegorija sodobnega prostora in časa. V ljubljanski galeriji Kresija bo postavljena do 23. februarja. Zaradi znanih razlogov je trenutno na ogled le skozi velika galerijska okna.

Irena Kodrič Cizerl, Jolanda Fele