Kdo sem?/Who Am I? se v mednarodni mladinski koprodukcijski predstavi, ki bo premiero doživela v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, sprašuje šest mladih igralcev iz petih evropskih držav.
Zgodbo pesnika Franceta Prešerna in njegove večne ljubezni Primičeve Julije bo predstavila nova slovenska opera Julija, ki jo bodo premierno uprizorili v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.
Slavnostna premiera filma režiserja Martina Turka Ne pozabi dihati bo v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center in Cankarjev dom organizirata od jeseni 2017, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Kdo sem, kam grem in od kod prihajam?

Kdo sem?/Who Am I? se v mednarodni mladinski koprodukcijski predstavi, ki bo premiero doživela v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, sprašuje šest mladih igralcev iz petih evropskih držav. Odgovoriti skušajo tudi na vprašanja, kam gredo in od kod prihajajo, ali pripadajo prostoru, v katerem živijo, ali prostoru, iz katerega izhajajo.
Uprizoritev s šestimi mladimi igralci iz petih evropskih držav, ki jo je režirala Tijana Zinajić, je nastala v okviru evropskega projekta ID Babylon in ob sodelovanju gledališč iz Italije, Nemčije, Francije, Velike Britanije in Slovenije. Po premierni uprizoritvi v Novi Gorici bodo 19. februarja predstavo igrali v gledališču Glej v Ljubljani, potem pa še v vseh gledališčih, ki sodelujejo pri projektu.

Nova slovenska opera Julija predstavlja zgodbo o večni ljubezni, osrednja lika sta France Prešeren in njegova muza Primičeva Julija. Velika operna premiera Novega mesta Julija bo v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Tretji igrani celovečerni film režiserja Martina Turka Ne pozabi dihati je, kot pravi avtor, intimna drama o odraščanju, prvih ljubeznih, ljubosumju in močnih čustvih, ki človeka prevevajo v tem obdobju. V sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga Slovenski filmski center in Cankarjev dom organizirata od jeseni 2017, bo tudi slavnostna premiera filma Ne pozabi dihati v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Jolanda Fele