Četrti celovečerni film režiserja Andreja Košaka Vsi proti vsem s premiero v ljubljanskem Koloseju začenja svojo pot po slovenskih kinodvoranah.

Obrazi analognega / Kvantizacija rdeče je naslov prikaza filmskega in videoopusa Mihe Vipotnika (1976–2018), ki sta ga pripravila Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana in Slovenska kinoteka v sodelovanju s TV Slovenija. Miha Vipotnik, slikar in režiser z večmedijsko in interdisciplinarno prakso, je pionir eksperimentalne videoumetnosti in medijske prakse pri nas in njen promotor po svetu. V Slovenski kinoteki bodo do junija s projekcijami in spremljevalnimi dogodki enkrat na mesec popeljali skozi umetnikov štiridesetletni opus.

Svetovna premiera Vsi proti vsem bo marca v tekmovalnem programu 48. mednarodnega filmskega festivala FEST 2020 v Beogradu

Po predstavitvi na 22. Festivalu slovenskega filma danes s premiero v Koloseju v Ljubljani svojo pot po slovenskih kinodvoranah začenja novi celovečerni koprodukcijski film scenarista in režiserja Andreja Košaka ”Vsi proti vsem”. Četrti Košakov celovečerec je nastal v slovensko-makedonsko-hrvaški koprodukciji. ”Vsi proti vsem” je filmski odgovor na znamenito Cankarjevo dramo “Kralj na Betajnovi”, ki je aktualna še danes, le s to razliko, da so tokrat junaki iz današnjega časa. Nocojšnji ljubljanski premieri v četrtek sledi še mariborska, nato pa film Vsi proti vsem vstopa v redno distribucijo po slovenskih kinematografih. Svetovna premiera Vsi proti vsem bo marca v tekmovalnem programu 48. mednarodnega filmskega festivala FEST 2020 v Beogradu.

Obrazi analognega / Kvantizacija rdeče je naslov prikaza filmskega in videoopusa Mihe Vipotnika (1976–2018), ki sta ga pripravila Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana in Slovenska kinoteka v sodelovanju s TV Slovenija. V Slovenski kinoteki bodo do junija s projekcijami in spremljevalnimi dogodki enkrat na mesec popeljali skozi umetnikov štiridesetletni opus.

Kuratorja prikaza del Mihe Vipotnika, slikarja in režiserja z večmedijsko in interdisciplinarno prakso, pionirja eksperimentalne videoumetnosti in medijske prakse pri nas sta Peter Cerovšek in Barbara Borčić.

Jolanda Fele