Po petindvajsetih letih in več kot sto ponovitvah se na lutkovni oder vrača oživljena predstava Napravite mi zanj krsto. V Centru kulture Španski borci pa bo na sporedu predstava, ki temelji na srčnem utripu.

Premieri predstav Napravite mi zanj krsto in Ictuscordis ’’Dialogue’’ ter knjižne novosti Beletrine in Mladinske knjige

Po petindvajsetih letih in več kot sto ponovitvah se na lutkovni oder vrača oživljena predstava Napravite mi zanj krsto. Politično nekorektno igro o zlu, poosebljenem v gostilničarju, ki z raznimi orodji pobije vse, kar mu pride naproti, dokler na koncu ne pade v objem mrzle Matilde, ljubice, ki jo je vseskozi iskal, je na oder znova postavil režiser Jan Zakojnšek.

“Z leti so lutke samo pridobile na vrednosti, ker izgledajo trepeče, malo so znucane, obrabljene in tako ravno pravšnje za to predstavo.”

V Centru kulture Španski borci pa bo na sporedu predstava Ictuscordis ’’Dialogue’’, ki temelji na srčnem utripu. Januš Aleš Luznar je intermedijski umetnik, ki ga je pritegnilo raziskovanje bitja srca.

“Čista baza nas ljudi je srce. Še preden se rodiš slišiš materino srce, istočasno pa je srce sinonim za premagovanje naših strahov. Vzburjenost, žalost, vse se kaže na srcu, to je center iskanja miru s sabo in okolico.”

Mesec pred začetkom knjižnega sejma medtem založbe hitijo s predstavitvami svojih del. Prejšnji teden so tako nov paket pripravili pri Mladinski knjigi in Beletrini.

 

Matevž Polajnar, Veronika Gnezda