Pogovor z Evo Mahkovic, dramaturginjo in pisateljico, ki je v enem mesecu doživela izid dveh knjig: pri založbi Beletrina Na tak dan najbolj trpi mastercard, ki je zbirka njenih zapisov, objavljenih na Facebooku med decembrom 2016 in aprilom 2019, pri založbi VigeVageKnjige pa je izšla literarna-vizualna zbirka grotesk Vinjete straholjubca, skupni projekt z ilustratorko Evo Mlinar. Že osmo leto pa bodo pletli mrežo na festivalu Spider, ki se vedno znova, tokrat med 11. in 15. septembrom, pokaže s plesnimi in drugimi umetniškimi dosežki in prinaša inovativne, tudi radikalne poglede na lokalno in globalno kulturnopolitično vzdušje.

Pogovor z Evo Mahkovic, dramaturginjo in pisateljico, ki je v enem mesecu doživela izid dveh knjig in direktorjem festivala Spider Žigo Predanom

Pri založbi Beletrina je izšla knjiga Na tak dan najbolj trpi mastercard, ki je zbirka zapisov Eve Mahkovic, objavljenih na Facebooku med decembrom 2016 in aprilom 2019, pri založbi VigeVageKnjige pa je izšla literarno-vizualna zbirka grotesk Vinjete straholjubca, skupni projekt z ilustratorko Evo Mlinar.

“Facebook je, glede na to, da sem v službi dramaturginja, na neki točki postal primarni medij mojega lastnega izražanja. Nenamenoma sem izoblikovala prav poseben slog, kar so opazili pri Beletrini in me pozvali, naj objave izdam v knjigi.”

Že osmo leto bodo pletli mrežo na festivalu Spider, ki se vedno znova, tokrat med 11. in 15. septembrom, pokaže s plesnimi in drugimi umetniškimi dosežki in prinaša inovativne, tudi radikalne poglede na lokalno in globalno kulturnopolitično razpoloženje.

“Zelo ekonomski načini nosijo glavno pobudo, umikajo pa se zadeve, ki so bile za družbo skozi zgodovino bistvene. Od umetnosti, znanosti do filozofije in družbenega razmišljanja.” – direktor festivala Žiga Predan

Matevž Polajnar, Nina Zagoričnik