Drama SNG Ljubljana nadaljuje sezono s temo Intima v Mali drami s krstno uprizoritvijo novega dramskega besedila ''Bedenje'' dramatika in vsestranskega gledališkega ustvarjalca Nebojše Popa – Tasića v režiji Mareta Bulca.
Monografija ''Po sledeh Arnolda Riklija'' predstavlja švicarskega zdravilca, ki velja za pionirja naravnega zdravljenja in enega začetnikov blejskega turizma. Monografijo bodo uradno javnosti predstavili 28. februarja na Bledu .

Premiera nove drame in monografija o Arnoldu Rikliju

Drama SNG Ljubljana nadaljuje sezono s temo Intima v Mali drami s krstno uprizoritvijo novega dramskega besedila Bedenje dramatika in vsestranskega gledališkega ustvarjalca Nebojše Popa – Tasića.  Bedenje je zgodba o prepovedani družinski intimnosti, o zgodbah, ki se niso pripovedovale potomcem, ker so bile preveč krute ali pa ideološko in zgodovinsko oporečne. Režiser predstave je Mare Bulc.

Monografija Po sledeh Arnolda Riklija predstavlja švicarskega zdravilca,  ki velja za  pionirja naravnega zdravljenja in enega  začetnikov blejskega turizma. Nova odkritja v njej pa bodo – je prepričan avtor Vojko Zavodnik – temeljito pretresla dosedanje vedenje o tem pomembnem možu, ki je ime Bled ponesel v svet, a bil v svojem času, pogosto nerazumljen. Monografijo bodo uradno javnosti predstavili 28. februarja na Bledu.

Jolanda Fele