Dve premieri v SNG Drama Ljubljana: igra Stephena Karama ''Ljudje'' v režiji Nine Šorak in krstna uprizoritev igre ''V imenu matere'' Iva Svetine v režiji Ivice Buljana.
Premiera igre Martina Shermana ''Rožnati trikotnik'' v režiji Alena Jelena v Cankarjevem domu pa je nastala v soprodukciji ŠKUCa, Cankarjevega doma in Zavoda Kolaž.

Nove gledališke predstave

Na odru Male Drame bo nocoj dvojni krst: v vlogi mlade režiserke se prvič predstavlja Nina Šorak, diplomirana filozofinja in dramaturginja.

Jutri pa bo na Velikem odru SNG Drama Ljubljani na ogled krstna uprizoritev dokumentarne sage V imenu matere, zgodba o resnični družini Santini, katere član je tudi avtor, pesnik in dramatik Ivo Svetina. Gre za literarizirano družinsko kroniko od leta 1891 do leta 1991. Režiser uprizoritve je Ivica Buljan. Posebnost pa je tudi scenografija, ki so jo pripravili člani umetnostne skupine IRWIN.

 V Cankarjevem domu v Ljubljani bo po 35 letih od kultne predstave Rožnati trikotnik v Gleju jutri premierno na ogled nova postavitev igre Martina Shermana.

Rožnati trikotnik – z mlado ekipo in prevajalcem Ladom Kraljem, ki je edini član iz prve ekipe. Ganljiva ljubezenska zgodba je postavljena v središče predvojne Nemčije, ko so oblast prevzeli nacionalsocialisti. Predstavo je režiral Alen Jelen, nastala pa je v soprodukciji ŠKUC-a, Cankarjevega doma in Zavoda Kolaž.

Jolanda Fele, Nina Zagoričnik