Že tretji ponedeljek vztrajamo in rešujemo zagate, povezane s tehnologijo. Danes svetujemo in pomagamo vsem tistim, ki jim veliko pomeni čistoča. Kako očistiti naš računalnik?

V zadnjem času je ta res ves čas z nami - v službi, doma v postelji, ob kosilu in prigrizkih, včasih ga nesemo tudi na prosto. Ker računalnika torej ne uporabljamo v sterilnih okoljih, se ta hitro umaže. Za več nasvetov Črta Kocjančiča, lastnika servisa iDoktor, pa le pritisnite gumb za poslušanje.

Ali lahko mastne madeže na zaslonu počistimo s čistilom za okna? Moramo za globinsko čiščenje odstraniti vsako tipko na tipkovnici?

Že tretji ponedeljek vztrajamo in rešujemo zagate, povezane s tehnologijo. Danes svetujemo in pomagamo vsem tistim, ki jim veliko pomeni čistoča. Kako očistiti računalnik?

V zadnjem času je ta res ves čas z nami, v službi, doma v postelji, ob kosilu in prigrizkih, včasih ga nesemo tudi na prosto. Ker računalnika torej ne uporabljamo v sterilnih okoljih, se ta hitro umaže.

"Veliko ljudi sploh ne ve, da imajo čisto umazano notranjost računalnika. Stranke velikokrat pridejo na menjavo baterije, mi pa odpremo računalnik in noter najdemo cel pulover. Najprej moraš torej izvedeti, da imaš umazan računalnik, šele potem pride na vrsto popravilo. Ni najbolj pogost servis, ampak če bi vsi vedeli, kako umazani so računalniki, bi bili veliko pogostejši."

Za več nasvetov Črta Kocjančiča, lastnika servisa iDoktor, pa le pritisnite gumb za poslušanje.

Maruša Kerec, Neža Borkovič