Jezikamo z večjezičnimi udeleženci Poliglotske konference 2018, ki je bila letos v Ljubljani. Vsako leto se zberejo poligloti z vsega sveta in vsako leto se pohvalijo z znanjem novega jezika. Britanec Richard Simcott jih govori kar 25, v svojem življenju se jih je učil vsaj 50. Pravi, da so jeziki njegova strast, če se na obisku neke države ne nauči vsaj nekaj besed, se počuti leno. Tako se predstavi v slovenščini in razloži, kdo je “žabar”.

"Z znanjem desetih jezikov si na poliglotski konferenci povprečnež. Average Joe, navadni Janez," pravi Francoz Emmanuel Ternon. Poliglotski zvezdnik Richard Simcott jih tako govori kar 25!

Jezikamo z večjezičnimi udeleženci Poliglotske konference 2018, ki je bila letos v Ljubljani. Vsako leto se zberejo poligloti z vsega sveta in vsako leto se pohvalijo z znanjem novega jezika. Britanec Richard Simcott govori kar 25 tujih jezikov, v svojem življenju se jih je učil vsaj 50. Pravi, da so jeziki njegova strast, če se na obisku neke države ne nauči vsaj nekaj besed, se počuti leno. Tako se predstavi v slovenščini in razloži, kdo je "žabar".

Richard Simcott: "Rekel bi, da gre za strast. Nekateri se zelo zanimajo za kak šport, denimo nogomet. Poznajo vse igralce, vedo, kdo je zabil gol v kateri minuti, koliko so stali njihovi prestopi v klube ipd …  Sam tega ne bi nikoli zmogel. Marsikdo pa si ne more zapomniti toliko jezikov kot jaz."

Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj