Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jermanovo uho

93 epizod

93 epizod


Imate težave, se vam godi krivica, ste nezadovoljni z birokrati? Zaupajte se Marjanu Jermanu!


26. 10. 2018

Bančni kredit odplačan ali neodplačan?

Ko odplačaš kredit, a banka pravi, da obveznosti še nisi poravnal


19. 10. 2018

Po sledeh gradnje in nakupa stanovanj v večstanovanjski zgradbi na Pijavi Gorici

Pri nakupu stanovanja moramo biti zelo previdni in preveriti vse dokumente, sicer si lahko nakopljemo resne težave. So tudi primeri, ko ima kupec stanovanja vse dokumente, a je kakšen od državnih ali občinskih organov izdal kakšno listino po pomoti. In prav to se je zgodilo kupcem stanovanj na Pijavi Gorici. Kljub dokumentom, ki so jih kupci pridobili, se je zapletlo in stanovanj ne morejo vpisati v zemljiško knjigo.


12. 10. 2018

Predčasen izpust iz zapora

Naš poslušalec je bil v zaporu. Za predčasen izpust pa je moral biti nekje stalno prijavljen. Sestra ga je zato prijavila na svojem naslovu, poslušalca so izpustili, a so se hitro pojavile druge težave. Na sestrina vrata je namreč potrkal sodni izvršitelj – rubežnik.


05. 10. 2018

Gradnja parkirišča

Tik nad kraškim vodnim izvirom v vasi Vir pri Stični, kjer so že davno odkrili posebno vrsto človeške ribice, namerava avtoprevoznik zgraditi parkirišče za tovornjake. Temu pa nasprotujejo tako nekateri domačini kot naravovarstveniki.


28. 09. 2018

Skregana mati in sin, velika kmetija z vinogradi pa propada

Zaradi lastništva velike kmetije in več hektarjev vinogradov sta se mati in sin skregala. Ko je že kazalo, da bosta spor zgladila pa je prišlo do velike spremembe. Mati je na sodišču dosegla, da se je morala sinova šest članska družina izseliti iz hiše.


21. 09. 2018

Plačilo storitev na urgenci

Imate težave, se vam godi krivica, ste nezadovoljni z birokrati? Zaupajte se Marjanu Jermanu!


14. 09. 2018

Nerazumljiva sanacije struge reke Sore

Načrtovalci protipoplavne sanacije reke Sore v Železnikih in nekateri domačini so očitno vsak na svojem bregu.


07. 09. 2018

Najemnina za razdelilno omarico mobilnega operaterja

V zid hiše našega poslušalca je mobilni operater vgradil razdelilno omarico. Takrat, torej pred leti, lastnik hiše temu ni nasprotoval, danes pa zahteva, da operater omarico odstrani ali pa mu plača najemnino. A operater se na njegovo zahtevo ne odziva.


17. 08. 2018

Nedopustno poizvedovanje o zdravstvenem stanju zaposlene

Nadrejena v podjetju se je z zdravnico pogovarjala o delavkinem zdravstvenem stanju v času bolniškega staleža. Rezultati teh pogovorov pa so razne spletke, ki so botrovale izredni odpovedi bolni delavki, ki je bila te dni na operaciji.


10. 08. 2018

Tudi po plačilu globe zaradi fizičnega napada sosedi še vedno grozi

Poslušalka iz manjše vasi v okolici Krškega je že dolga leta v sporu s sosedom zaradi uporabe služnostne poti. A ne samo to, pravi, da jo je sosed že večkrat tudi fizično napadel. Po tem, ko je sodišče soseda zaradi nasilja denarno kaznovalo, je bila prepričana, da bo končno imela mir, a se je zmotila...


27. 07. 2018

Po vsega dveh letih morajo zamenjati protihrupno ograjo na avtocesti pri Celju

Pred dvema letoma so na avtocesti pri Celju postavili novo protihrupno ograjo, danes pa del te ograje v dolžini 18 kilometrov že menjajo. Na DARS-u pravijo, da ne ustreza razpisanim standardom. Sprašujemo se, zakaj so protihrupno ograjo postavili, če material ni izpolnjeval razpisnih pogojev.


20. 07. 2018

Tudi ribiči se sprejo

Ribiški čuvaj Ribiške družine Ljutomer je zaradi napačnega ribolova kaznoval bivšega ribiškega čuvaja, pri tem pa je prišlo tudi do verbalnega spora. Sledil je postopek pred disciplinsko komisijo, ki pa po besedah obtoženega ribiča ni bil pravilno izpeljan. Vse so naredili kar po ribiško, zatrjuje ribič kateremu so izrekli pogojno kazen.


13. 07. 2018

Poplava težav zaradi kanalizacije in slabih sosedskih odnosov

V enem od stanovanjskih blokov v Štorah ob večjem deževju voda poplavlja klet in kurilnico, kar je nedvomno posledica priključitve kanalizacije iz sosednjega bloka v kanalizacijsko cev omenjenega bloka. Gre enostavno za preobremenitev. Zanimivo pa je, da se kljub težavam večina etažnih lastnikov sploh ne udeležuje sestankov, ki jih sklicuje upravnik. Pravijo, da imajo dovolj nekaterih posameznikov v bloku, ki se obnašajo, kot da so edini poklicani za reševanje oziroma odločanje.


06. 07. 2018

Ne plačajo mu asfalta

Poslušalec iz Spodnje Ložnice je na lastne stroške asfaltiral del občinske ceste. Pravi, da so mu takrat na občini obljubili, da mu bodo povrnili stroške, danes pa o tem nočejo niti slišati.


29. 06. 2018

Sosedje ne dovolijo priklopa kanalizacije

Poslušalec iz Celja je v Kopru kupil majhen skladiščni prostor in ga začel preurejati v stanovanjce. A ko je nameraval kanalizacijsko cev priključiti na hišno napeljavo, so drugi etažni lastniki rekli ne.


22. 06. 2018

Služnostno pot je kar ukinila

Zaradi samovoljne ukinitve služnostne poti se mnogi pravdajo na slovenskih sodiščih. Tudi v vasi Tanča Gora v Beli Krajini, kjer je naša poslušalka enostavno zaprla služnostno pot, izgubila vse tožbe, zdaj pa ji grozi celo rubež dela kmetije.


15. 06. 2018

Invalidska upokojitev najprej da, potem ne

V današnji zgodbi bomo slišali, kako kruta je lahko država do - kot velikokrat rečemo - malega človeka.


08. 06. 2018

Je res težava v živi meji?

Poslušalec iz Kranja ima pred hišo živo mejo, ki sega v višino enega metra. Sosed zatrjuje, da mu ta meja zakriva pogled, ko z avtom speljuje na glavno cesto. Inšpektor Medobčinskega inšpektorata od lastnika zahteva, da ciprese zniža do višine 70 cm, a lastnik o tem noče niti slišati, čeprav mu grozi že druga globa. Zatrjuje tudi, da gre za princip inšpektorja.


01. 06. 2018

Petična terasa moti sosedo

V Gornji Kungoti stoji lokal Hiša Denk, ki ga obiskujejo predvsem tujci. Poleg restavracije je tudi velika terasa, na kateri se zadržujejo gostje. A prav ta terasa in odpiralni čas motita bližnjo sosedo.


25. 05. 2018

Razlastitev zemljišča zaščitene kmetije

Marjan Jerman tokrat o problematiki razlastitve zemljišča zaradi gradnje ceste


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt