Skupinska vožnja sodelavcev ali naključnih sopotnikov, ki si vožnjo zagotovijo prek spleta, je tudi pri nas že postala ustaljena oblika potovanja za vse generacije, nove oblike javnega prevoza na klic in aplikacije, ki omogočajo taksijem podobne prevoze, pa si šele utirajo pot.

Kakšne so že na voljo, kako se, v sodobni različici, znova uveljavljajo avtobusni prevozi, ki že izpodrivajo potovanje z avtomobili, a tudi z nizkocenovnimi letalskimi prevozi? Kakšna bo sploh prihodnost mobilnosti v časih, ko je vse več opravkov mogoče postoriti, ne da bi sploh odšli od doma?

Skupna vožnja sodelavcev ali naključnih sopotnikov, ki se za vožnjo dogovorijo prek spleta, je tudi pri nas že postala ustaljena oblika potovanja za vse generacije. Nove oblike javnega prevoza na klic in aplikacije, ki omogočajo taksijem podobne prevoze, pa si šele utirajo pot.

Kakšne so že na voljo, kako se, v sodobni različici, znova uveljavljajo avtobusni prevozi, ki že izpodrivajo potovanje z avtomobili, a tudi z nizkocenovnimi letalskimi prevozi? Kakšna bo sploh prihodnost mobilnosti v časih, ko je mogoče vse več opraviti, ne da bi šli od doma?

 

Gašper Andrinek, Jana Vidic, Maja Stepančič, Marko Radmilovič, Maruša Kerec, Uršula Zaletelj