Album, ki je nastal v oddaji februarja 2020, je na voljo pri ZKP RTV Slovenija in pri vseh spletnih glasbenih ponudnikih. Napovedujejo ga z akustično različico skladbe Adijo

Album Izštekani Le Serpentine je nastal 10. februarja 2020 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 29. decembra 2020 je na voljo pri ZKP RTV Slo in pri vseh spletnih glasbenih ponudnikih. Napovedujejo ga z akustično različico skladbe Adijo in spremljajočim videom.

Kranjski indie rockerji Le Serpentine so se zbrali pred devetimi leti. Na prvencu “Ujemi val” (2015) so začrtali smer, ki se giblje med ostrim in alternativnim ter dopadljivim, lepim, komunikativnim. Slednje je gotovo tudi posledica tega, da pojejo v materinščini. Njihov val je kmalu ujel Val 202 in jih približal svojim poslušalcem. Nizu popevk tedna je junija 2019 sledil Jutranji koncert pri Andreju Karoliju, v katerem so razgalili svojo mehko sredico ter jo osladili s harmoniko. Vihtel jo je Matej, klaviaturist, ki se je leto prej pridružil Tjaši, Žigu, Anžetu in Grgi. Skupaj so stkali tudi drugi album “Pobarvanka” (2019). Z njim so, se zdi, našli svoj pravi zvok. Hipnotičen, privlačno vztrajen. Kot bi iz čudovitega elana, ki prežema njihovo glasbo, vabil na drugo, temno stran. Brezkončno vijuganje po kitarskih krivuljah, po katerem nič več ni isto kot prej.

V Izštekanih so po akustičnih meandrih odveslali še dlje. Z vesli večjega obsega in debelejšega trupa. Harmoniki so dodali akustično kitaro in akustični bas. Pridušili so bobne. V popolno akustiko so prelevili krepak ducat skladb, tudi eno čisto novo, izvedeno premierno. Moč so poiskali v ranljivosti. Razsežnost v preprostosti. Bil je lep, umirjen, intimen, a tudi zabaven večer. Pomembna postaja na poti benda, ki še zdaleč ni rekel zadnje besede. “Življenje je kot izlet v neznano. Na vsej tej dolgi poti se marsikaj spremeni in marsikdo skrene iz smeri. Sopotniki tako prihajajo in odhajajo. Mi ostajamo in kdor je z nami, je na naši strani. Gremo, gremo skupaj!”

Seznam skladb:

 1. Po zavitih akustičnih poteh izštekane dežele
 2. Le naprej
 3. Konkreten
 4. Vrtiljak
 5. Izklop
 6. Zadeta od interneta
 7. Veselja krik
 8. Se ne vidi dna
 9. JRM
 10. Z lahkoto
 11. Majice kratke
 12. Adijo
 13. Črnobel
 14. Vsak sam odplava, jaz se pa utapljam
 15. Kam grejo?

Album Le Serpentine Izštekani je dostopen na naslednjih povezavah:

in pri drugih spletnih ponudnikih glasbe.

Fotografije iz oddaje, avtor Alan Orlič Belšak.

Fotografije iz oddaje, avtor Ksaver Šinkar.

 

 

fotografija na naslovnici: Alan Orlič Belšak

Jure Longyka