Tudi letos sta se Val 202 in oddaja Izštekani s posebnim decembrskim odmerkom podala v ljubljanski Kino Šiška. Izštekani oder so si delili ljubljanski šugejzerji Haiku Garden, novi novomeški rockovski velikani MRFY, eden vodilnih mariborskih raperjev Emkej, kamniški prvaki slovenskega trapa Matter in pionir slovenskega rapa Recycleman, nekoč znan kot AliEn. Koncert je povezoval avtor in voditelj Izštekanih Jure Longyka.

Posnetek zadnjega decembrskega druženja v nabito polnem Kinu Šiška

Televizija Slovenija je februarja 2021 premierno predvajala posnetek še enega v nizu izjemnih koncertov pod znamko Izštekanih 10. V ljubljanskem Kinu Šiška ga je 3.12.2019 priredil Val 202, povezoval ga je avtor in voditelj Jure Longyka. Razprodan je bil že dva meseca prej v rekordnih 24 urah. Prisotni so se strinjali, da takšnega koncertnega vzdušja že dolgo niso doživeli.
Nastopili so mariborski raper Emkej z zasedbo Muzičari, ki je med drugim gostil tudi svojega očeta Boruta Kocjana. Ljubljanski šugejzerji Haiku Garden so se razširili z godalnim kvintetom in posebnim gostom Klemnom Klemnom. Kamniški traperji Matter in dolenjski rokerji MRFY so pripravili zajeten skupni nastop. Nenapovedano so na oder stopili pevka Zvezdana Novaković ZveN, pianist Bowrain, tolminski duo Bakalina, bitbokser Zlam'n'bejž in Manouche. Slavljenec večera pa je bil legendarni raper Recycleman, nekoč AliEn.
Emkej je tako izvedel skladbo “Čudna pot”. Haiku Garden so odlično predrugačili “V mestu nekaj dogaja”, v kateri sta na oder stopila izvirna raperja Recycleman, nekoč AliEn, ter prvi skriti gost Klemen Klemen. Matter in MRFY so predelave stkali v niz “Sirni & mesni”“Vrž me na planet” in “Zadeta si lepa Ljubljana”. Slednjo je z mariborskim dialektom v še enem prihodu na oder obarval tudi Emkej. Naslednji skriti gostje Manouche so na duhovit akustičen način izvedli “Cekini padajo z neba”. Duo Bakalina je z bitbokserjem Zlam'n'bejžem navdušil s svojim lastnim “Krawjim repom”, po katerem še AliEn ne bi imel za burek. Recycleman pa je svoj nastop kronal z dodatkom in premiero nove skladbe “Kwa” s prihajajočega albuma.
“Tole včeraj je bilo mega. Čestitke, res.” “Odličen večer. Še en odštekano izštekan presežek.” “Zakon je blo. Prvič sem bla na vaših koncertnih Izštekanih. Hud vajb. Ljudje čist navdušeni. Odlično.” “Presunljivo in osupljivo. Človek ostane brez besed.” “Hvala za posebno doživetje.” “Poklon tej zgodbi. Unikumu, porojenemu v ustvarjalnosti in čistosti. Želji in strasti. Naj traja.” Tako so se vrstili odzivi na še en tradicionalni večer zvočnih in žanrskih odklopov, presenečenj, sodelovanj, prelivanj in gostovanj pod znamko Izštekani.

Še več fotografij Alana Orliča Belšaka si lahko ogledate tukaj.

Za televizijsko predvajanje smo večino govoranc, ki so kajpak del Izštekanih, izrezali. Tule si lahko ogledate posnetek čisto celega dogodka:

Jure Longyka