Za skupino Fed Horses je leto velikih premikov, od nastopa na Izštekanih 25, prvih pesmi v slovenščini do nastopa na Emi in najpogosteje predvajane skladbe na Valu 202 v tem poletju. V celovečernem akustičnem radijskem nastopu bodo člani zasedbe predstavili tudi čisto nove skladbe.

Oddaja Izštekani začela jesensko sezono z glasbenim čudežem iz Logatca - skupino Fed Horses

Za Fed Horses je leto velikih premikov, od nastopa naIzštekanih 25 prek prvih pesmi v slovenščini do nastopa na Emi in najpogosteje predvajane skladbe na Valu 202 v tem poletju. V celovečernem akustičnem radijskem nastopu so predstavili tudi čisto nove skladbe.

“V bistvu precej eksperimentiramo. Naša glasba je zgrajena iz velikega števila drobnih elementov, ki jih neprestano prilagajamo, zato se tudi v živo zelo spreminja. Vselej imamo težave in se z njimi spoprijemamo, ker so nam ljube. Če jih ni, si jih pa sami naredimo. Take stvari, problemi, ki jih rešujemo, nam ustvarjajo zvok," pripoveduje kitarist Jure Mihevc.

Alter countryjaši Fed Horses so s prvimi skladbami opozorili nase leta 2013. Pet let pozneje smo dočakali prvo celovitejšo izdajo, EP “Sinner”. Z naslovno skladbo so se prebili pod sam vrh najbolj predvajanih na Valu 202. Izštekano uverturo so odigrali na Izštekanih 25 decembra lani v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer so predstavili prvo pesem v slovenščini “Spremembe” in predelavo Dan D “Voda”. Začelo se je leto sprememb. S popevko “Ti ne poznaš konjev” so nastopili na Emi, skladba “Spremembe” je poleti postala najbolj predvajana na Valu 202 in objavili so smelo namero: naš prvi pravi album bo v slovenskem jeziku.

V ta namen so se avgusta odpravili na višinske priprave na Cerkljansko. Rezultat so številni osnutki in tudi nekaj dokončanih skladb. Tako je bil lep del repertoarja slovenski. Predvsem pa so se lotili drugačnih, akustičnih aranžmajev, pri katerih so jim pomagali tudi gostje. “Pogledali smo onstran svojih okvirjev, potrudili smo se iz sebe izbrskati doslej še neslišano. Skladbe so z novimi aranžmaji dobile nove pomene, izražajo drugačna čustva kot prej,” dodaja pevka Urša Mihevc.

 

 

 

 

Jure Longyka