Jure Lesar je pravoverni izštekani zvok lovil v družbi mojstrov, skladbam s prvenca pa dodal novitete.

Pravoverni izštekani zvok je lovil v družbi mojstrov, skladbam s prvenca pa dodal novitete

V torek 11. junija 2019 je akustična krila svoji glasbi nadel obalni kantavtor JURE LESAR. Izvrstnim skladbam s solističnega prvenca “Zemljin sin” je dodal nove pesmi, zamolčal pa ni niti svoje preteklosti s skupino Eskobars. Oddajo ste si lahko ogledali tudi v videoprenosu (klikni za ogled).
“Mestno kolo”, “Drugačen”, “Oči očeta”. Čudovite skladbe, ki v zadnjem letu preplavljajo radijske valove. Energične, provokativne, dopadljive, odprte. Polne jasnih sporočil. Ustvaril jih je JURE LESAR, dvaintridesetletni Pirančan, ki je po zaključku zgodbe s skupino Eskobars krenil na solistično pot ter lani jeseni pridelal izvrstni album “Zemljin sin”. Album, ki tke mostove od Beatlov prek žlahtne tradicije slovenskega obalnega pop rocka do sodobnega indie zvoka. Ki se ne ustavlja ne na Kraškem robu ne na vrhu Triglava.
Brez nadaljnjih besedi - Jure Lesar je eden tistih, ki jim je vredno prisluhniti. Iz bitov ali z vinila. Posnetega ali v živo. Na koncertih ali v oddaji Izštekani. V njej je pravoverni izštekani zvok lovil v družbi mojstrov. Z njim so bili David Morgan (bobni), Denis Horvat (klavir, hammond), Luka Mrdakovič (kontrabas), Jan Fanedl (akustična kitara), Zoran Čalić (akustična kitara) in Martin Janežič Buco (tolkala, glockenspiel).
Pridružite se nam tudi na Facebook-u ali pa si oglejte Izštekani arhiv.

Jure Longyka