Na tradicionalnem decembrskem dogodku so 10 skladb izvedli gostje, s katerimi Siddharta doslej še ni sodelovala.

FB različica videa

Na koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška so deset Siddhartinih skladb na svoj način izvedli gostje. Osnovno vodilo pri njihovi izbiri je bilo: “Ne bomo se ponavljali, povabili bomo goste, s katerimi še nismo sodelovali. Seveda nam mora biti njihovo delo blizu in zanimivo. Zastopane naj bodo različne generacije in različne zvrsti. Prevladujejo naj mlajši izvajalci. Predvsem pa mora biti vse skupaj precejšnja neznanka. Gostje morajo doprinesti veliko svojega, bolj ko je njihov glasbeni izraz oddaljen od našega, bolje bo, njihova izvedba naj bo presenečenje za vse. Tudi mi smo na trnih, kako bo vse skupaj zvenelo.”

Na seznamu so se tako znašli blues-rockerji v vrhunski formi HAMO & TRIBUTE 2 LOVE, prodorne mlade rockovske zasedbe KOALA VOICE, MRFY in JARDIER, prvaki novodobnega trapa MATTER, beatboxer MURAT, neuničljiva NECA FALK, energični ELVIS JACKSON, vsestranski harmonikar MARKO HATLAK, karizmatični godalec BOJAN CVETREŽNIK, pevec metalcev Noctiferia GIANNI POPOSKI in štajerski posebneži PATETICO.

SKLADBE

NASTALO BO – Siddharta
BAROKO – Siddharta
DO KONCA – Siddharta
LEDENA – Koala Voice
DIAMANTI – Siddharta
PIKNIK – Patetico
HOMO CARNULA – MRFY & Tomaž O. Rous & Boštjan Meglič
DIOS – Siddharta
INDIAN BOY – Jardier
SPET OTROK – Siddharta
DOLGA POT DOMOV – Neca Falk & Jani Hace
NARAVA – Siddharta
KLINIK – Murat
PLATINA – Matter
RAVE – Siddharta
STRELE V MAJU – Hamo & Tribute 2 Love & Tomi Meglič
T.H.O.R. – Gianni Poposki & Bojan Cvetrežnik & Siddharta
PHAT YUPPIE – Siddharta
MY DICE – Elvis Jackson & Marko Hatlak & Tomi Meglič & Buco
BONSAI – Siddharta
B MASHINA – Siddharta & Bojan Cvetrežnik
ORION LADY – Siddharta
SAMO EDINI – Siddharta

 

Ne zamudite tretjega Siddhartinega izštekavanja v velikem slogu – in obenem na intimen, okleščen, pritajen, drugačen, zelo izštekan način.

FOTOGALERIJA 

Izštekanih 10: Siddharta z gosti je že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil z imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Jure Longyka