Za glasbenim podvigom Siter stoji pevec skupine Nevember1 in radijski voditelj Primož P Ram Siter. Nedavno je pankersko energijo zamenjal za bolj umirjen, preprostejši zvok in šest let po izidu plošče Nevember1 objavil solistični prvenec “Kompilacija največjih hitov” (2016). V žanr simpatičnega, svetlega, nadvse užitnega pop roka je vnesel izjemno veliko življenja, duha, ostrine, jasne sporočilnosti. In ljubezni.

Za glasbenim podvigom Siter stoji pevec skupine Nevember1 in radijski voditelj Primož P Ram Siter. Nedavno je pankersko energijo zamenjal za bolj umirjen, preprostejši zvok in šest let po izidu plošče Nevember1 objavil solistični prvenec “Kompilacija največjih hitov” (2016). V žanr simpatičnega, svetlega, nadvse užitnega pop roka je vnesel izjemno veliko življenja, duha, ostrine, jasne sporočilnosti. In ljubezni.

“Nikoli v življenju, v vsej svoji pankerski zgodovini si nisem mislil, da bom kdajkoli napisal ljubezensko skladbo,” pripoveduje Siter. “Pri ustvarjanju glasbe nadvse cenim svojo intimo. Ustvarjam sam v svoji sobi. Nikoli ne delam kompromisov. Skladba, ki se rodi, je moje osebno ogledalo. In če je ustvarjalcu namenjeno, da njegovo sporočilo pride do pravih ušes, bo prišlo. Vedno se najdejo iskreni ljudje.” Tudi zvok na albumu, ki je lahkoten, živahen, energičen in obenem neagresiven, je plod premišljene ustvarjalne poti. “Snemali smo sami. Stremeli smo k organskosti, igrali smo v živo, sledili smo trenutku in navdihu. Veliko skladb je bilo posnetih v prvem poskusu. In to organskosti si želimo tudi v Izštekanih. Itak bomo igrali v živo in ne bomo imeli možnosti ponavljanja,” smeje dodaja Primož.

Siterjevo osnovno spremljevalno zasedbo na nastopih sestavljajo klaviaturist in harmonikar Jure Tori, tolkalec Janez Levec in basist Sašo Piskar. V Izštekanih je bila pošteno okrepljena, glasba s prvenca pa le izhodišče izštekanega nastopa. Vanj je Siter vključil še pritajene izvedbe pesmi skupine Nevember1 s kitaristom Johnnyjem Debeljakom. V temnejših, bluesovsko obarvanih novih skladbah mu je pritegnil legendarni kitarist Dragan Tomašević. S spremljevalnimi glasovi pa so se pridružili Maruša Zmrzlak, Shana Rose in Ziggy Reeves. Skupaj devet junakov in junakinj na tem resnično lepem izletu v preprosto, lepo, srčno pop muziko, ki – v nasprotju z legendarno Morriseyjevo pritožbo – zelo veliko govori o vaših življenjih.

Jure Longyka