8. decembra 2015 je Val 202 v ljubljanskem Kinu Šiška znova pripravil posebno rajžo letošnjih izštekancev z naslovom Izštekanih 10. Vsem, ki so ali še bodo gostovali v oddaji letos, so se pridružili še gostje Mi2. Za češnjo na torti so tokrat z godali poskrbeli člani Simboličnega orkestra.

Posnetek celotnega koncerta

8. decembra 2015 je Val 202 v ljubljanskem Kinu Šiška znova pripravil posebno rajžo letošnjih izštekancev z naslovom Izštekanih 10. Vsem, ki so ali še bodo gostovali v oddaji letos in bodo decembra stepali smetano svojih nastopov, so se  pridružili še gostje Mi2. Za češnjo na torti so tokrat z godali poskrbeli člani Simboličnega orkestra.

POSNETEK Televizije Slovenija.

Seznam nastopajočih:

Mi2
Happy Ol’ McWeasel
Murat & Jose
Smaal Tokk
Noctiferia
Same babe
Robert Jukič z Nino Vodopivec in Gordano Hleb
All Strings Detached
Bo!
Nina Bulatovix
Natriletno kolobarjenje s praho
Monowi Twins
člani Simboličnega orkestra

Manifestacija Izštekanih 10 torej grozi postati tradicionalna. Koncept je preprost. Oddaja po pravilu poteka v intimi radijskega studia in poslušalcem vanj dovolimo pokukati kvečjemu s pomočjo spletnega videoprenosa. Želja, da bi se pridružili in stvar doživeli v živo, je vselej veliko. Tudi izvajalci za svoj skrbno pripravljeni nastop radi požanjejo aplavz. Vsak povod za praznovanje je dobra stvar. Torej: praznujmo izštekano leto vsako leto, ob izteku, decembra! V nadvse primerno dvorano Kina Šiška povabimo do tisoč ljudi in jim ponudimo pregled tega, kar smo med letom počeli. Vsak od izvajalcev bo z dvema skladbama predstavil svoje najbolj izštekane trenutke. Nekateri pa so šli še dlje in svoje studijsko izštekavanje nadgradili z novimi skladbami in novimi aranžmaji. Pri tem so jim v pomoč godalci ljubljanskega Simboličnega orkestra. Za nameček pa so v goste prišli rogaški rockerji Mi2, ki ste jih na lanskem in predlanskem izštekanem druženju najbolj pogrešali.

Z nami so bili: ljubljanski raperski duo Murat & Jose; izjemni glasbeni avtor in basist Robert Jukič s projektom “Ženske”, na Izštekanih 10 bosta z njim nastopili nekdanja tabujevka Nina Vodopivec in operna pevka Gordana Hleb; Primorska region's own gangsta raper Smaal Tokk; angažirani rokerji s Celjskega BO!; pesniško-glasbeni dvojec Natriletno kolobarjenje s praho, mariborski alternativci Nina Bulatovix, keltski folkpankerji Happy Ol’ McWeasel, metalske legende Noctiferia, vedno samosvoje in neulovljive Same babe, čudoviti ženski rock duo All Strings Detached in temačni alter countryjaši Monowi Twins. Ter gostje MI2 in člani Simboličnega orkestra.

Jure Longyka