Zadnje decembrsko ime tedna je postal David Gale, reševalec na reševalni postaji Škofja Loka, ki je na zasebni vožnji v Ljubljani opazil osebo s srčnim zastojem, nemudoma ukrepal in s pomočjo defibliratorja še pred prihodom reševalne ekipe rešil človeško življenje.

Ime tedna je David Gale, reševalec, ki je na zasebni vožnji v Ljubljani opazil osebo s srčnim zastojem, nemudoma ukrepal in še pred prihodom reševalne ekipe rešil človeško življenje

Zadnje decembrsko ime tedna je postal David Gale, reševalec na reševalni postaji Škofja Loka, ki je na zasebni vožnji v Ljubljani opazil osebo s srčnim zastojem, nemudoma ukrepal in s pomočjo defibliratorja še pred prihodom reševalne ekipe rešil človeško življenje. "Kamorkoli grem, imam s seboj osnovno opremo. Če se kaj zgodi, se vedno vsi obrnejo proti reševalcu. Le znanje ni vedno dovolj, včasih potrebuješ pripomočke."

"V takem trenutku ne razmišljaš, delaš, kar pač lahko in kar znaš. Možgani reševalcev so naravnani tako, da podzavestno ves čas skeniraš okolico, zato sem hitro opazil nesrečo."

Poudarja, da so ljudje, ki so bili v bližini, takoj pomagali. "Tudi če jaz ne bi prišel mimo, bi najbrž uspeli rešiti človeka."

"To, da ljudje ob nesrečah ne pomagajo, se zelo spreminja. Najslabše je narediti nič in gledati stran. Če nismo prepričani vase, je najbolje poklicati 112, kjer vam bo z napotki pomagal operater."

Kandidata sta bila tudi:

Nataša Posel, direktorica Amnesty international Slovenije, največje organizacije za človekove pravice pri nas, kjer si že 30 let prizadevajo za spremembe in povrnitev dostojanstva ljudem, ki so ga izgubili, predvsem pa za zavedanje, da niso sami.

Urban Koder, dirigent in trobentač, ki je za izjemen ustvarjalni opus, s katerim je odločilno zaznamoval slovenski gledališki, filmski, radijski in glasbeni prostor, prejel državno odlikovanje, srebrni red za zasluge RS.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel