Ime tedna je postala Nina Fokter Dovnik, specializantka na oddelku za onkologijo UKC Maribor, ki je na kongresu Evropskega združenja za internistično onkologijo v Münchnu prejela posebno priznanje. Na specialističnem izpitu iz internistične onkologije je dosegla največje možno in hkrati najvišje število točk med 360 kandidati iz vsega sveta.

Nina Fokter Dovnik je na specialističnem izpitu iz internistične onkologije je dosegla največje možno in hkrati najvišje število točk med 360 kandidati iz vsega sveta

Ime tedna je postala Nina Fokter Dovnik, specializantka na oddelku za onkologijo UKC Maribor, ki je na kongresu Evropskega združenja za internistično onkologijo v Münchnu prejela posebno priznanje. Na specialističnem izpitu iz internistične onkologije je dosegla največje možno in hkrati najvišje število točk med 360 kandidati iz vsega sveta. "To je priznanje, ki mi ob vseh odrekanjih, nujnih med takim študijem, tudi osebno veliko pomeni."

Hkrati meni, da je to tudi priznanje slovenski stroki. "Onkologija pri nas se razvija brez zaostanka za bogatejšimi državami."

"Vedno bolj se usmerjamo v personalizirano zdravljenje, ki se prilagaja vsakemu bolniku z rakom posebej. To pomeni, da se moramo veliko usklajevati z drugimi strokami, ekipno delo je nujno vsak dan."

Kandidata sta bila tudi:

Tine Logar, urednik na Mladinski knjigi, prejemnik letošnje Schwentnerjeve nagrade za posebne dosežke založništvu. Njegov uredniški opus obsega več kot 2.000 enot, med njimi so številna monumentalna zgodovinska dela, cela vrsta pomembnih del slovenskih avtorjev ter serija izjemno odmevnih političnih biografij.

Slavko Bobovnik, dobitnik stanovske nagrade čuvaj/watchdog za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva. V svoji 4 desetletja dolgi karieri je pustil neizbrisen pečat, vodil več kot 3.000 osrednjih informativnih oddaj TV Slovenija ter odločno prispeval pri krepitvi vloge odločnih in neodvisnih novinarjev.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Boris Žgajnar