Ime tedna je postala Polona Lah, vodja projektov v Domu Danice Vogrinec v Mariboru, kjer so v okviru Večgeneracijskega centra Štajerska organizirali počitniško varstvo za več kot 700 otrok. Upokojenci so svoj dom 10 tednov delili z najmlajšimi in se družili. Skupaj so pripravili fotografsko razstavo, se naučili starih in najnovejših iger ter se veliko pogovarjali o življenju in šoli nekoč in danes.

Ime tedna je Polona Lah, vodja projektov v Domu Danice Vogrinec v Mariboru, kjer so organizirali počitniško varstvo za več kot 700 otrok

Ime tedna je postala Polona Lah, vodja projektov v Domu Danice Vogrinec v Mariboru, kjer so v okviru Večgeneracijskega centra Štajerska organizirali počitniško varstvo za več kot 700 otrok. Upokojenci so svoj dom 10 tednov delili z najmlajšimi in se družili. "Zadnji skupni dan med počitnicami je bil posebej ganljiv. To, da so se imeli otroci lepo, je za nas veliko priznanje." Skupaj so pripravili fotografsko razstavo, se naučili starih in najnovejših iger ter se veliko pogovarjali o življenju in šoli nekoč in danes.

"Otroci so starejše stanovalce doma učili uporabljati računalnike in pametne telefone, starejši so otroke učili igre iz preteklosti. Razvila se je harmonija. Stanovalci so se veselili vsakega dne."

Lahova ugotavlja, da v domovih za starejše velikokrat manjka večgeneracijski element. "Vključenost v socialne kroge omogoča človeško dostojanstvo."

"Vsak, ki je prišel v naš dom na obisk, je bil presenečen, da so naši hodniki polni stanovalcev, ki so nasmejani. Tega ne more nadomestiti nobena anketa o kakovosti."

Kandidata sta bila tudi:

Miha Pavšek, geograf in etnolog, ki s sodelavci na Geografskem inštitutu Antona Melika pri ZRC SAZU že leta spremlja stanje obeh naših ledenikov, letos pa so se pridružili tudi čiščenju Triglavskega ledenika v okviru akcije Očistimo gore. Raziskovanje Triglavskega ledenika, ki poteka od leta 1946, velja tudi za najstarejši stalni slovenski raziskovalni projekt.

Tone Škrjanec, pesnik, prejemnik letošnje, že 22. Veronikine nagrade, ene najprestižnejših literarnih nagrad v Sloveniji. Nagrado na Večeru poezije v Celju mu je prinesla zbirka Dihaj, v kateri ostaja zvest svoji ustvarjalni drži, ki jo zaznamujeta čutnost in raziskujoč pogled.

Izberite novo ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Boris Žgajnar