Ime tedna je postal Peter Dakskobler, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev odprimopoti.si, ki so pri nas pripravili množično čistilno akcijo čiščenja kolesarskih in planinskih poti. S 500 udeleženci so bili na začudenje kolesarskih velesil iz vse Evrope absolutno prvi in zato so dobili priznanje Mednarodne gorskokolesarske zveze IMBA Evropa.

Ime tedna je postal Peter Dakskobler, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev odprimopoti.si, ki so pri nas pripravili množično čistilno akcijo čiščenja kolesarskih in planinskih poti. S 500 udeleženci so bili na začudenje kolesarskih velesil iz vse Evrope absolutno prvi in zato so dobili priznanje Mednarodne gorskokolesarske zveze IMBA Evropa. "V Evropi so bili navdušeni nad udeležbo v čistilni akciji in številom udeležencev v Sloveniji."

"Slovenija velja za dragulj gorskega kolesarstva. Vsi si želimo dogovora z drugimi uporabniki prostora, akterji v turizmu ... To je prihodnost turizma in planinstva."

Kandidata sta bila tudi:

Marta Verginella, zgodovinarka s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vodja največjega raziskovalnega projekta s področja humanistike v Sloveniji in prva slovenska raziskovalka, katere projekt je bil med 2400 projekti izbran na prestižnem razpisu Evropskega raziskovalnega sveta. Za njegovo izvedbo bo dobila 2,3 milijona evrov.

Damjan Prelovšek, umetnostni zgodovinar, dobitnik letošnje nagrade Izidorja Cankarja za življenjsko delo. Je avtor številnih temeljnih študij o zgodovini arhitekture novega veka, prvi, ki je raziskoval arhitekturo 19. stoletja in ki je okrepil zavedanje, da je Plečnik eden od najpomembnejših evropskih arhitektov 20. stoletja.

Glasujem za ime tedna ...

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202